Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 9 maj 2010

Helkväll på stan

Det blev en riktig helkväll på stan igår för mig och Johan. Vi började med middag på Sjöbaren i Haga. En liten mysig krog med 40 sittplatser. Rubusta träbord och väggfasta bänkar. Trångt och varmt. Lite snurrig personal men fantastiskt god mat.

Till förrätt åt vi Sjöbarens Fisksoppa med vitlöksbröd. Till varmrätt tog jag Lardolindad odlad Torskrygg med tryffelkokt vitkål, smörstekt karl johansvamp samt rödvinskaramell och mandelpotatispuré. Johan tog "Dagens Fångst" som var Salthalstrad Röding med vit sparris och ragu på pilgrimsmussla och spenat samt färskpotatis. Otroligt gott! För en gångs skull valde vi att ta förrätt istället för dessert. Vi delade en flaska med månadens vita vin som var ett Chilenskt vin. Gott!


Från värmen på Sjöbaren gav vi oss ut i kylan. Vi promenerade till Tre små rum som ligger ett stenkast från Avenyn, på Kristinelundsgatan. Har hört talas om detta ställe som är något väldigt speciellt. När man kommer in möts man av skyltar att det är förbjudet att beställa stor stark och öl från de större bryggerierna. Nej, här värnar man om kultur och lokalitet. Fat och flaskölen är noga utvalda. Baren är liten och man beställer i en kassa av ägaren som är ett orginal med vaxad mustach:). Ocean, Dugges, Oppigården, Mikkeller och en hop med Belgiska bryggerier kan man hitta i ölmenyn. På väggen hänger en Whiteboard där ölen är betygsatta och beskrivna. I de små rummen hänger persiska mattor på väggarna. Ja, jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta lilla hak. Väl värt ett besök! Men kom ihåg att INTE beställa en stor stark...

Vi gick vidare till Bishops Arms på Avenyn för lite mer god öl. Satt bekvämt i biblioteket längst in med varsen god öl och bläddrade i några av de gamla böckerna man kan hitta där.

Kvällens mål var en konsert med Deportees i Foajébaren på stadsteaterna på Götaplatsen. Första gången jag var i Foajébaren men troligtvis inte sista. Har sett att det är många bra konserter där men aldrig blivit av att vi gått dit!

En fantastiskt trevlig kväll med min älskling!

7 kommentarer:

charlotta sa...

fasiken vilken härlig helg du har haft! tre små rum tycker min pojkvän mycket om (jag med, såklart) även om han som äger det (mustaschmannen) kan vara lite tvär ibland. bishops är en favorit (rullavstånd hem...) men foajébaren har jag aldrig besökt. will do!

men hallå, när är det du fyller år? är det inte typ nu snart?!

kram!

sana sa...

tack för din fina kommentera hos mig ;=)
du har riktigt fint blogg

Malin sa...

Vilken underbar kväll ni verkar ha haft! Blir "lite" avis, hade hoppats maken skulle överraska med en kväll ute i helgen då vi ju firade 4-årig bröllopsdag i torsdags men det blev inget...

vanilla sky sa...

Låter som en underbar kväll! Riktigt längesen vi var ute och åt nu, men hoppas vi får barnvakt och ekonomi till det så snart bröllopet är överstått ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Åh, jag gillar verkligen Sjöbaren!! Har inte blivit besviken på deras mat någon gång, och då har jag varit där ett antal gånger.. ;-) Deras fiskgratäng är bara så himla god!! Härligt med en en rejäl utekväll, det borde man unna sig oftare =)

Loulas Kök sa...

Låter som ni haft en underbar kväll!
Fortsatt trevlig vecka!

Mårtenssons kök sa...

Vilket bra tips på ölbaren, man vet aldrig när man styr stegen mot Göteborg för en liten semesterresa...