125g smör
3 dl vetemjöl eller annat mjöl
1/2 dl sesamfrön
2 msk vatten
Blanda till en deg. Lägg i kylen 30 minuter. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Fyllning:
1 zuccini
1 röd paprika
2 st kycklingfileér
2 ägg
2 dl mjölk
en liten bit chevréost (beroende på hur mycket smak man vill ha. Jag hade ca 50 gram, kunde haft mer)
Körsbärstomater
Kryddor
Skiva och stek zuccini i olja tills den får fin färg.
Kärna ur paprikan och skär i bitar
Skär kycklingen i bitar och stek med kryddor (chilipulver, paprikapulver, salt o peppar)
Mixa ägg, mjölk och getost. Salta och peppra.
Lägg kycklingen i botten i pajskalet. Lagg på grönsakerna och sist äggblandningen.
Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.
Servera med sallad
Grundidén till pajen med getost och sesamfrön i skalet fick jag från ett nummer av Allt om Mat. Ändrade lite, bland annat tillsatte jag kyckling för att få den något matigare.
1 kommentar:
vilken god paj, ska jag göra idag om jag har allt hemma. Hur é de me dej?
Skicka en kommentar