Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 16 januari 2014

Gino

Så var det snart helg igen och jag tänkte tipsa er om en väldigt enkel dessert. Kanske lite av en nöd-dessert som går att trixa ihop om man har några frukter i en skål, lite vit choklad och en god vaniljglass.

  • Skala, kärna ur och tärna frukten i ganska små bitar. Lägg i smorda portionsformar eller en större form.
  • Hacka vit choklad och strö den över frukten (även gott med lite hackade nötter ovanpå).

Välj frukt efter säsong
Snåla inte med den vita chokladen
  • Gratinera formarna i 225 grader i ca 10 minuter. Chokladen ska vara smält och ha fått fin färg.
  • Servera med god vaniljglass.
 


Trevlig helg!

9 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

Oj vad länge sen jag åt detta men det är så himla gott!!

Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

En enkel men ack så god efterrätt. Men nu är det visst länge sen vi åt den. Fungerar precis lika bra att tillreda på grillen i foliepaket när den säsongen är här igen.

Lotta sa...

Ser "somriga" desserter lite här och var. Kan det vara så att vi längtar lite efter den årstiden nu :-)

Det här är en favorit och gärna med mycket kokos!

Trevlig helg!

Mårtenssons kök sa...

Smidigt och gott, drömmar om sommartider i en form ju!
Och helgen, ja den hälsar vi väldigt välkommen:)

Ha en kanoners helg,
kram

Remsan sa...

Gino är alltid lika gott! En annan nöddessert är att lägga frysta bär i formar, toppa med vaniljkesella och mandelspån och låta desserten få färg under grillen i ugnen.

Charlotta sa...

Gino är en riktigt klassiker, tänker alltid på mina föräldrar när jag äter det! Var en favorit hos oss när jag var liten :=) KRAM!

karin - trattoria sa...

En klassiker!
har inte ätit den på många år...

Anonym sa...

Gino är gott och fräscht och det är en av få saker som jag gillar trots vit choklad som annars inte är en favorit hos mig!

tina sa...

Gino är verkligen en efterrättsräddare. Vi har börjat ha svarta vinbär i vår, den är också finfint i. Kul att titta in här, hoppas allt är prima med dig. Kram