Så var det snart helg igen och jag tänkte tipsa er om en väldigt enkel dessert. Kanske lite av en nöd-dessert som går att trixa ihop om man har några frukter i en skål, lite vit choklad och en god vaniljglass.
- Skala, kärna ur och tärna frukten i ganska små bitar. Lägg i smorda portionsformar eller en större form.
- Hacka vit choklad och strö den över frukten (även gott med lite hackade nötter ovanpå).
|
Välj frukt efter säsong |
|
Snåla inte med den vita chokladen |
- Gratinera formarna i 225 grader i ca 10 minuter. Chokladen ska vara smält och ha fått fin färg.
- Servera med god vaniljglass.
Trevlig helg!
9 kommentarer:
Oj vad länge sen jag åt detta men det är så himla gott!!
En enkel men ack så god efterrätt. Men nu är det visst länge sen vi åt den. Fungerar precis lika bra att tillreda på grillen i foliepaket när den säsongen är här igen.
Ser "somriga" desserter lite här och var. Kan det vara så att vi längtar lite efter den årstiden nu :-)
Det här är en favorit och gärna med mycket kokos!
Trevlig helg!
Smidigt och gott, drömmar om sommartider i en form ju!
Och helgen, ja den hälsar vi väldigt välkommen:)
Ha en kanoners helg,
kram
Gino är alltid lika gott! En annan nöddessert är att lägga frysta bär i formar, toppa med vaniljkesella och mandelspån och låta desserten få färg under grillen i ugnen.
Gino är en riktigt klassiker, tänker alltid på mina föräldrar när jag äter det! Var en favorit hos oss när jag var liten :=) KRAM!
En klassiker!
har inte ätit den på många år...
Gino är gott och fräscht och det är en av få saker som jag gillar trots vit choklad som annars inte är en favorit hos mig!
Gino är verkligen en efterrättsräddare. Vi har börjat ha svarta vinbär i vår, den är också finfint i. Kul att titta in här, hoppas allt är prima med dig. Kram
Skicka en kommentar