Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 12 maj 2013

Det är tillbehören som gör det

Vilken helg! För mig och Oliver har det varit en riktig långhelg då vi åkte till Skåne redan i onsdags förmiddag. Vi har haft det sååå bra! Ätit mycket och gott, haft fint väder, varit ute mycket, firat min födelsedag och framförallt firat mina föräldrars kommande jämna födelsedag. De bjöd till "öppet hus" i går och släkt och vänner som kom och gick hela dagen. Maten hade vi caterat men tårtorna till tårtbuffén hade jag och mamma bakat. En mycket lyckad dag och jag fick träffa många som jag inte träffat på länge.


Födelsedagsfirande hela helgen

Inte mer om gårdagen just nu utan nu tänkte jag berätta lite om vad vi åt på min födelsedag i fredags. Det blev grillat både till lunch och middag. Korv i bröd till lunch, sittande utomhus, och hemmagjorda hamburgare till kvällsmat med väldigt goda tillbehör.

Syrran bakade hamburgerbröd och gjorde hamburgare som svågern grillade. Jag gjorde coleslaw, curryketchup och chili lime ketchup. Lite saltgurka och färska grönsaker till det och vi hade en väldigt god hamburgare.


Syrran bakade hamburgerbröd

Curryketchup
1 dl majonnäs
1 dl tomatketchup
1 tsk curry
1 msk finhackad gul lök
  • Blanda samtliga ingredienser och servera i hamburgare. 

Chili- och limeketchup  
3 st vitlöksklyftor, pressade
saft från en halv lime
2 msk finhackad röd chili
2 msk olivolja
1.5 dl ketchup 
  • Fräs vitlök och chili i lite olja. Pressa över limejuicen och låt gotta ihop sig snabbt i stekpannan.
  • Låt kallna och blanda med ketchup och olja. Servera till eller i hamburgare.

Curryketchup

Chili lime ketchup


Bara att hugga in!

Hemmaburgare är helt klart bäst

En skiva ost på hamburgaren är gott. Och då ska det vara en sån där inplastad köpt ostskiva. Coleslaw gör jag med en dutt majonnäs, en dutt senap, hel kummin, salt, peppar och grekisk yoghurt som håller ihop finstrimlad vitkål och riven morot.

Och till hela kalaset drack vi några olika röda viner. En trevlig kväll med familjen och fina presenter fick jag också. Kvällen avslutades med en riktigt kladdig och god tårta med smak av lakrits. Den lovar jag att bjuda er på (med bild och recept) snart!


Oliver har skött blomstervattningen hos föräldrarna hela helgen... Livet på landet!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh vad ni haft det mysigt. Åhh tack snälla för alla recepten perfekt : ) vi gör ofta hamburgare : ) Jag bakar alltid bröd så mycket godare än köpe! kram Sofia

Mårtenssons kök sa...

Härliga dagar, måste kännas fint att få träffa både familj och gamla bekanta igen.
Den där ostskivan på burgaren, vi blir lika förvånade över att de faktiskt är ätabara och smakar gott varje gång vi köper och använder dom!

Att smaksätta ketchup har vi aldrig gjort, men curryketchup har vi köpt när vi varit i Tyskland, så gott. Ska absolut prova att göra egna.

Unknown sa...

Vilken härlig födelsedagshelg du har haft!
Smarrigt med hemmagjorda hamburgare! Och curryketchup låter mycket smaskens!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Matarkivet sa...

Så gott med grillat hela dagen! Och coleslaw är ju sjukt gott till burgare. Slurp! :)

Ann-Christin A sa...

Visste väl att du bidrog med ngt som var ovanligt - dock ej själva burgarna denna gången.

Millas Hälsoblogg sa...

Curryketchup verkar riktigt gott ska nog testa det:)

Amy's piece of cake sa...

Visst är det tillbehören som gör det. Underbar helg du haft på alla sätt, härligt! Curryketchup har jag enbart smakat som Volkswagen gör i sin Tyska fabrik. Jomän, man får en flaska när man köper en bil eller som jag när jag ber snällt om en ;)