Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 23 april 2013

Lax- och bulgursallad

I dag har vi sagt hej då till våra gamla och hej hej till de nya köksluckorna. En uppfräschning av originalköket som vi väntat på sedan vi flyttade in. Allt tar sin lilla tid men gick väldigt snabbt att få dem på plats. Jag vet att många tycker att de gamla beslagen är fina, retro osv men för mig är det bara krångliga och osmidiga. Nä, nu har vi ett nytt och fräscht kök (ja, så piffigt det kan bli i en gammal hyresrätt). Såååå fint blev det. Vi har även fått nya bänkskivor, list under överskåpen och nya dörrar till garderoberna. Nöjda som tusan!

Bye bye gamla luckor!

Hej hej nytt och fräscht!

Efter en helg med massor av god mat och dryck chockade jag kroppen med en löptur och en fräsch sallad i går. Inte sagt att det var mindre gott för det. Ugnsbakad lax, buljongkokt bulgur, krispiga grönsaker, krämig fetaost och en fräsch limedressing.



Ugnsbaka en bit lax på 200 grader i 10-20 minuter, beroende på tjocklek. Krydda med salt, peppar, citronpeppar och sesamfrön.

Koka bulgur i buljongtärning. Bred ut den på ett fat så att den svalnar något. Hacka lite grönsaker i lagom stora bitar. Jag hade paprika, gurka, tomat och rödlök. Blanda med bulgurn.

Gör en dressing på 1/2 dl olivolja, skal och saft av en lime, 2 rivna vitlöksklyftor, salt och peppar.

Lägg bitar av lax ovanpå bulgursalladen. Smula fetaost och ringla dressingen över. Servera!




5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Inte helt fel med lite piffning av köket, fint med fräscht!
Fräsch känns också middagen du bjuder oss på, we like!

Lotta sa...

Det blev jättefint med nya luckorna! Kan vara trevligt om inte annat att veta att det är nytt och inte använt av andra också. Men vad mycket ni har fått fixat, inte bara luckorna alltså. Härligt!

Lax har jag bestämt mig för att laga snart. Jag är ju ingen fiskälskare så men den där fisksoppan vi fick uppe på Skansen var så god! Det gäller bara att hitta schyssta råvaror!

Erika sa...

Även om jag gillar de gamla handtagen förstår jag att de nya måste vara otroligt mycket mer lättavtorkade och mer användarvänliga. Nytt kök är väl alla matbloggares våta dröm, även om det "bara" är till viss del, som nya luckor. Mina är ganska nya men jag drömmer om ett större kök...

Lax är alltid lika gott och lime tillför det där lilla extra som gör att det "lyfter". Kram!

Unknown sa...

Vad snyggt det blev! :)
Mmm...gott sallad med lax! Och vad längesen jag gjorde något liknande! Tack, tack för påminnelsen!
Kram kram
//Lana

Sara på Vardag.nu sa...

Jag gillar som bekant de gamla handtagen (har själv likadana) men visst är det skönt med nya luckor och mer praktiska handtag.

Jag funderar dock på om handtagen ni hade innan inte satt upp och ner? Vi har våra på andra hållet... På skåpen nere dock, kanske är därför :p

Trevlig helg! :)