Mat, vin, flagga och presenter |
Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten
Kladdkakebotten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Cheesecakefyllning:
5 st passionsfrukter
200 g färskost, rumsvarm
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter i 175 grader. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
- Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
- Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 30 minuter före servering. Garnera med färska jordgubbar.
Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten - försvinnande god! |
Tårtan som kom på andra plats |
7 kommentarer:
Ska framför aill Lars att din sambo minsann lagade sin egen mat på födelsedagen. Konstigt nog slutar dte alltid med att jag gör det här. På min egen har jag alltid gjort det. ;-)
Tårtan låter supergod. Oftast är dte enklsate det bästa.
Kram kram
Heja er båda två! Limelag över bottnen låter riktigt gott, något att lägga på minnet.
Hurra, hurra, hurra för Johan!
Jag tycker båda tårtorna är vinnare!
Oh, så gott! Smarrigt med kladdkakebotten! :)
ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Jisses, vad god jordgubbscheesecaken ser ut! Har sett ngt liknande i ICAS buffé tidning (tror jag!), men det var nog hallon dom hade istället för jordgubbar. Får nog ta och prova ditt recept med jordgubbar istället. :)
Så fint han fixat! Cheesecaken bokmärks tills det kommer jordgubbar. Ser galet god ut.
Skicka en kommentar