Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 16 april 2013

Ledig dag med utflykt

I dag har jag varit ledig. Det är grymt att vara ledig en dag mitt i veckan. Och ännu bättre när man har sambo och son att umgås med.

Jag började med att gå till frissan i förmiddags och försöka få till en vårfrisyr. Gick nog ganska bra trots en ny frisör. Sen gick jag ut i vårblåsten och sabbade hennes piff....

Åkte till Botaniska Trädgården för att äta lunch med pojkarna i mitt liv på Botaniska Paviljongen. Alla gäster valde att sitta ute i solen idag. Så härligt! Maten var helt ok, salladsbuffén tråkig och kaffet ingick inte (10:-).

Pasta Bolognese till lilleman

Lax, ingefärssås och färskpotatis till mig
På väg från Botaniska till Slottsskogen stannade vi och lekte lite bland stubbar och trä-djur. Lika roligt för vuxna som barn. Oliver vägrar våren och vill inte ha något annat på sig än vinteroverall och vinterskor (om ni tycker han ser varm ut).


Vi kom precis till matningen av sälarna vid Säldammen och stod där och tittade en stund. Barnens Zoo öppnar tyvärr inte förrän lite senare i veckan. På väg från Slottsskogen stannade vi till vid Plikta - en gigantisk lekplats. Vi var inte ensamma där denna soliga dag. Massor av föräldralediga och after dagis-kids. Oliver fick syn på en hink och försökte även sno en spade från en unge innan han hittade en egen ledig.


Hink!
Gräva gräva!
På väg från Slottsskogen mot centrum blev vi glass-sugna och stannade till vid Pinkbär (heter det verkligen så?). Bara passerat förut men kommer garanterat att gå tillbaka. De hade massor av smoothies och fruktdrinkar gjord på färsk frukt och en disk med Gelato med smaker som var helt omöjliga att välja mellan. Man köpte glassen i lösvikt vilket gjorde att man kunde köpa små kulor. Jag testade Kiwi, Hallon och Lakrits. Riktigt gott!

Pinkbär på Linnégatan

Riktigt god Gelato

Ja, det var en härlig ledig dag. Jag och Johan har varit helt slut ikväll medan lilleman än en kväll inte ville somna. Nu är det några dagars jobb innan det är helg och ledighet igen. Tycker man borde ha mer ledighet på veckorna...

9 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Vilken mysig dag ni haft. Glassen i slutet mmm. Det där med stark vilja känns igen här med. De små liven kan minsann =) Snart är det helg, tjoho!

Bland bakverk och kastruller sa...

Åh så mysigt ni haft det, härligt med en utflykt. Lite snålt att inte kaffet ingick tyckte jag...

Min Lilla Kokvrå sa...

Vilken härlig dag!! Längtar lite tillbaka då mina barn var små och ett besök i lekparken kunde vara ett stort äventyr :)
Gillar idén med glass i lösvikt, man vill ju testa olika sorter och smaker men med de STORA glasskulor man vanligtvis brukar få så orkar man ju bara en sort åt gången.

Hoppas du får en fin dag även idag!

Martina sa...

Visst är det härligt att ha en ledig dag i veckan. Jag är ledig varje onsdag, sååå skönt!

Lotta sa...

Vilken härlig dag! Och att få sitta ute och äta. Vilken njutning!

Jag tycker också att man skulle få ha mer ledigt i veckorna, speciellt när det är sol och värme!

Systeryster och jag .... sa...

Härlig dag ni haft
.. fick bra tips från eran goa dag
Bor en bit från Göteborg ,...kan vara bra att få lite ideer vart man skall hitta på

Kim sa...

Ha ha jag har också tänkt på det där med "Pinkbär" ett par gånger? Vad fasen menas? Pink som rosa? Och... nä fattar inte.
Men glass i lösvikt låter genialt, får väl göra ett besök och kanske fråga hur de tänkte med namnet...?
Ses snart!

Mårtenssons kök sa...

Låter som ett synnerligen trevligt glasställe, många smaker och tillfälle att smaka många när de säljs i lösvikt. Smart där!

Att ha ledigt mitt i veckan är verkligen guld värt, våra onsdagar är vi så tacksamma för! Sen har ju frun en extradags ledigt på fredagarna, fint det också:)

Ses snart, så snart!

Malin`s Diner sa...

Håller med du! Mer ledighet åt folket! Ropen skalla ledighet åt alla! Ja, och så lite glass på det.

Mysig dag verkar ni verkligen haft!

Kram kram