Och väldigt gott blev det tyckte både jag och sambon. Oliver fick lite innan de starka kryddorna åkte i tillsammans med pasta som han mumsade i sig. Bönorna serverade jag vid sidan om tillsammans med creme fraiche och Naan-bröd. Ja, även två rejäla vita sparrisar hade vi på tallriken. Lite konstig blandning kan tyckas men gott+gott=gottigott-gott!:)
Stor gryta med smaskig chili |
Chiligryta ca 6 portioner
ca 800 g nötfärs
1 paket bacon (140 g)
3 gula lökar, grovt tärnade
1 solovitlök
1 grön paprika, i grova bitar
1 röd paprika, i grova bitar
33 cl mörkt öl, t.ex. Bayerskt
1 köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater (400 g)
2-3 msk sambal oelek
1 msk malen spiskummin
1 msk torkad oregano
4 msk tomatpuré
ev 1 burk avrunna kidneybönor (400 g)
Salt och svartpeppar
- Bryn färsen i omgångar. Lägg över i en stor gryta.
- Stek tärnat bacon knaprigt och lägg i grytan.
- Fräs hackad lök och vitlök. Lägg i grytan. tillsammans med paprika, öl, buljong, krossade tomater, sambal oelek, spiskummin, oregano och tomatpuré. Låt småputtra en kvart eller en timme.
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt v kidneybönor (eller servera dem vid sidan av om någon är "allergisk". Servera med creme fraiche och ett mjukt bröd (Naan, tortilla eller baguette).
Rykande het chili och ett par feta sparrisar |
8 kommentarer:
Mmm...såååå gott! :)
Ha en fin Valborg!
Kram
//Lana
Låter galet gott! Vit sparris har jag inte riktigt fastnat för, men har nog inte ätit någon riktigt bra tillagad. Kan vara det.
Glad Valborg!
Kram kram
Mmm vad gott!!
Ha en fin Valborg
Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
En portion chili med en rejäl click cf är bara hur gott som helst!
Ha en fin valborg! Kram
En het chili passar ju väldigt bra nu med detta aprilväder - fast det kanske är bättre i Götet?
Nu blev jag sugen på chili. Igen. Det är ju så gott. Tack för länkningen!
Hoppas du och familjen får en härlig valborgshelg!
Kram Lotta
En chili är ju aldrig helt fel. Sparris till chili har jag dock aldrig testat, men det är säkert gott!!
Du får ha en trevlig valborg!!
Så gott det ser ut! Jag gillar mat med köttfärs, det är snabbt, enkelt och man kan variera i det oändliga.
Öl i chili ger en sådan mustig och god smak. Och en god chili passar när som om du frågar mig! Efter chiliskolan på bloggeventen är jag ännu mer sugen att testa olika grytor och andra rätter med olika sorters chili.
Skicka en kommentar