Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 29 januari 2013

Vegetarisk lasagne

I dag har jag varit ledig. Lyx att få vara ledig mitt i veckan tillsammans med familjen. Vi började dagen med en skön sovmorgon och frukost tillsammans. Jag drog till lägenheten och gjorde ett sista städryck, de kom från Reningsborg och hämtade massa möbler, kläder, lampor mm som vi ville skänka och sen kom Johan och vi körde resten av skiten till tippen. Nu är båda förråden tomma, lägenheten tom och städad. Känns såå skönt! Det har varit en långdragen flytt och nästa gång jag flyttar kommer jag att lägga upp den på ett annat sätt.

Ätit har vi också gjort idag men bjuder jag er på en Vegetarisk Lasagne jag gjorde förra veckan. Alltid en chansning att göra vegetariskt till sambon men han gillade det. Rotselleri ger bra smak och creme fraichen gör lasagnen krämig. Svårt att bre ut creme fraichen bara så den låg i klickar lite överallt i lasagnen.


Vegetarisk lasagne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 bit rotselleri
1 msk olivolja
500 g krossade passerade tomater
1 msk flytande honung
salt och peppar
1 zucchini
lasagneplattor
2 dl crème fraiche
1 dl riven gratängost

  • Sätt ugnen på 225ºC.
  • Skala och  hacka lök och vitlök. Skala och riv morot och rotselleri. Fräs lök och vitlök tillsammans med rotsakerna i oljan. 
  • Rör ner tomater och honung och låt det koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Hyvla zucchinin i remsor med en osthyvel.
  • Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås, crème fraiche och zucchini. Strö på osten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Servera lasagnen med sallad.



7 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Jag äter veg-mat väldigt sällan. Nån gång i skolan när den andra maten ser för trist ut. Borde bli bättre på det faktiskt. Den här ser god ut.

Kram kram

Sara på Vardag.nu sa...

Vegomat är gott, jag har turen att ha en sambo som med glädje äter i princip allt man ställer fram. Även om bacon m.m. såklart är mest poppis ;) Vegetarisk lasagne mättar ju gott utan kött!

Anonym sa...

Ser väldigt gott ut mums! kram Sofia

Victorias Provkök sa...

Mmm lasagne är alltid gott!!
Ha en strålande dag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Pernilla sa...

vi åt också vegetarisk lasagne häromdagen, fast med palsternacka istället för rotselleri. fick inga klagomål alls faktiskt, fastän det var vegetariskt ;)

Mårtenssons kök sa...

Creme fraiche i klickar överallt låter som fin musik i våra öron!
Så skönt att allt är avklarat med flyttningen nu, då kan ni luta er tillbaka och njuta lite av allt det nya.

Amy's piece of cake sa...

Lasagnen ser riktigt god ut och du vet ju att jag gillar när det är vegetariskt! Creme fraiche mmm ska jag tänka på att ha nästa gång!

Kul att du vann, kram! :)