Laxfärsbiffar ca 4 port
500 g laxfilé, i tärningar
1 ägg
saften av en lime
1 tsk bakpulver
ca 1 dl färsk koriander
2 st vitlöksklyftor
- Mixa alla ingredienserna till en slät färs.
- Forma biffar med blöta händer. Stek i smör på medelvärme ett par minuter på varje sida. De ska få en fin och gyllenbrun färg.
Nystekta färsbiffar |
Kall sås
2 dl grekisk yoghurt
saft och rivet skal av en lime
1 msk finhackad röd chili
hackad koriander efter smak
1 msk flytande honung
salt och peppar
- Blanda alla ingredienserna till en sås. Gör den i god tid så smakerna hinner sätta sig.
Tisdagsmiddag |
Varje kväll försöker vi röja lite på vinden, packa lite lådor och eventuellt köra lite grejer till lägenheten. Vårt stora vindsförråd är faktiskt snart genomgånget. Min fina sambo har gjort ett jättejobb!! Vi har hittat så mycket grejer som vi knappt visste att vi hade. En låda med gamla dagböcker från tonåren (slänga, läsa, elda upp????), ett videoband som det står "Cypern -99" på, gamla kläder, skor, pynt och piff!! Mycket kommer att slängas. Tror vi har tre lådor med kläder och skor som går till bättre behövande. Från och med nu kommer jag att rensa oftare och slänga mer direkt!!!
7 kommentarer:
Härliga smaker med limen, koriandern och chilin, fräscht!
Skönt att få rensat ut lite, ett bra tecken på att man kan slänga nåt är väl just när man inte ens minns att man hade det man hittar:)
säkert gott ska laga det en dag o släng inte dagböckerna Gittan
Det här låter underbart gott! Nästan lite lyxigt:)
Härlig laxrätt:)
Åh vad skönt när ni rensat klart till det nya stället:)
Oooh. Den där rensningen. Fy fabian. Vi hoppas ju också hitta en bra lägenhet det här året, och vår vind är helt fylld med skit. Lika bra att börja rensa där nu, kommer ta en evighet... (Eller så kanske vi kan hyra in din man, hoho!)
jag vill se cypern-99 filmen! gärna i samband med att du bjuder mig på de här laxbiffarna ;)
har man inte använt det på ett år ska man ju slänga det säger de... jag vill inte ens veta vad vi har längst inne i våra förråd. puh.
Detta var riktigt supergott, det är nu inskrivet i receptboken. Tack!
Skicka en kommentar