Marockansk rotfruktsgryta med kikärtor var en chansning då min sambo inte är speciellt förtjust i "ärtor". Men han gillade smaksättningen och hettan som blev av Habanerosåsen jag duttade i i brist på sambal oelek.Självklart tyckte även jag att det var gott! Snabbt, enkelt och gott! Perfekt måndagsmat.
Marockansk Rotfruktsgryta 4 port
1 kg blandade rotfrukter (palsternacka, morot, potatis, rotselleri)
10 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
2 tsk spiskummin
1 tsk sambal eller annan chilisås
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kikärtor
- Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Fräs i olja.
- Skär purjolöken i bitar och riv vitlöken. Låt fräsa med grönsakerna en minut.
- Tillsätt tomatpuré, spiskummin och chili. Fräs ytterligare en minut.
- Häll på vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka under lock i ca 10 minuter.
- Tillsätt kikärtorna och koka ytterligare 2 minuter.
- Servera med en klick matyoghurt och en "knäckemacka" eller gott bröd.
Nu är det godnatt!
6 kommentarer:
Alla enkla och übergoda recept tages tacksamt emot! När jag är tillbaka från min tredagars-kickoff är det matlagning deluxe som gäller. Hoppas det gick bra för Johan och Oliver idag! :=)
Jag jobbade ikväll och missade mästerkockarna :-(
Hoppas det gick bra för killarna ensamma hemma idag.
Grytan låter toppen! Smidigt och gott!
Så impad! Hade aldrig räknat med ett blogginlägg också denna historiska dag :-) Men du är ju helt enkelt sjukt energisk. Att du är lite grusig i ögonen är inte konstigt alls.
Hoppas det känns bra att vara tillbaka på jobbet igen och att det nya upplägget med männen i familjen på hemmaplan funkar bra!
Gonatt!
Känns supernyttigt. Det tackar man ju inte nej till efter den här periden av god mat och ännu godare dryck;)
Mmm, ser jättegott ut!! Tackar man inte nej till, skickar du en portion hitåt ;)
Skönt att första dagen gick bra, det är inte klokt vad tiden springer iväg! Tycker inte det är så länge sedan vi träffade er i Göteborg och Oliver var en liten plutt:)
Bra gryta där, meatless fortsätter vi med en gång i veckan så alla tips vi kan få är vi glada för!
Skicka en kommentar