Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 5 januari 2013

Jag har så svårt att förstå...

Jag är helt dagvill! Men tydligen är det lördag i dag och tydligen även någon form av extra helgdag. Min mamma förklarade för mig idag på telefon att Trettondagsafton minsann var den stora festhelgen "förr i tiden". Jag känner mig mest matt och mätt efter jul och nyår och är rätt nöjd över att ha en hemmakväll.

Johan har varit och tapetserat hela dagen och jag och Oliver har hållit oss undan på andra äventyr. Jag och min vän Pernilla har länge pratat om att besöka Sävedalens Gårdscafé. Låter som det skulle ligga ute på landet men det ligger i ett nyrenoverat uthus mitt på Sävedalens köpgata. Nu är ju inte Sävedalen någon storstad utan mer en förort till Partille.

Caféet är relativt nyöppnat och serverar smörgåsar, pajer, lasagne och en del kakor. De säljer även en del inredning. Väldigt lantlig och mysig miljö med udda bord och stolar. Längst in i lokalen finns en liten hörna för barnen med spis, diskbänk, tekittlar och virkade kakor.

Vi fikade på vars en smörgås med leverpastej och gurka. Barnen satt med en stund och kunde sedan leka i lekhörnan. Lite slagsmål utbröt emellanåt så helt kunde vi inte slappna av. Även en annan kompis med man och barn kom och joinade oss en stund. Trevligt, avslappnat och inte jättemycket folk.

Kaffe och leverpastejsmörgås

Mysig lekhörna för barnen

Men det är en sak jag har så svårt att förstå. Om man nu bygger upp en lekhörna för barnen, har pannkakor på menyn, barnstolar i olika storlekar och verkar allmänt välkomna barn (det är ju inte alla caféer som gör det). Varför har man då inget skötbord på toaletten? Toan var för övrigt stor, rymlig och utrustad med handikapphandtag på toastolen. Jag bara undrar!

Men jag går gärna dit igen och fikar. Kan tänka mig att de kommer ha en mysig uteservering på innergården i sommar. Men gärna ett skötbord, tack!

6 kommentarer:

Pernilla sa...

"en förort till partille" som i sin tur är en förort till gbg, haha :) jimmy blev helt chockad igår när jag berättade att det inte gick några spårvagnar till partille...

puh, festhelg, hur orkade de med det förr? jag säger som du, man är ju helt slut efter jul & nyår. och då har jag inte ens tapetserat några lägenheter!

Anonym sa...

Hej låter som ett mysigt café de måste bara missat skötbordet påpeka det i ett snällt mail ; ) hi hi de kanske inte har egna barn inte lätt att tänka på allt kram från Helsingborg Sofia

Charlotta sa...

Haha! Jag hade också missat det där med trettonhelgen. Känns iofs inte som någon stor dag att fira. Tror jag...

Lotta sa...

Trettonhelgen har snart passerat utan att jag lyft något extra på något av mina ögonbryn. Synd bara att Trettondagen inte var på en vardag, då hade det varit värt något :-)

Tipsa stället om att sätta in ett skötbord vetja. Eftersom de verkar vara "barnvänliga" tar de säkert inte illa upp. Sävedalen känner jag till genom Bladhs och Andys bloggar, en bra kötthall ska visst finnas där...

Skön söndag! Jag menar god Trettondag :-)

Amy's piece of cake sa...

Trettondagen firas ju för att de tre vise männen "äntligen" kom fram med sina gåvor. Säkerligen firades den mer förr men som Lotta säger nästa år har jag för mig att den röda dagen ligger på en vardag... :)

Men så konstigt, jag hade nog sagt till om skötbordet i toan omedelbart!

Mårtenssons kök sa...

Visst är det jobbigt det där med att dagarna flyter ihop, man vet ju inte riktigt var man är. Fast det är åh andra sidan ett trevligt sätt att ha det jobbigt på, vi fortsätter gärna att vara lite vilsna:)

Visst var tretton en stor festhelg förr, till o med så vi har upplevt det med våra föräldrar. Fast visst är det skönare att på ta det lugnt efter alla festligheterna, man blir ju snabbt lite socialt trött också...