Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 14 januari 2013

Börjar veckan med Korv Stroganoff

Kickar igång veckan med Korv Stroganoff. Skulle varit Laxburgare men fiskbilen hade stängt när vi var och handlade så det får det bli i morgon (egentligen är det ju fisk som gäller just på tisdagar). Veckomenyn komponerade jag i går men vi handlade först i dag. Har nämligen varit ledig i dag. Konstigt att ha en lugn vardag hela familjen att fixa lite. Vi har varit en sväng på stan och fixat lite småsaker, käkat lunch på Pizza Hut och sen körde vi några lådor till lägenheten. Försökte packa upp lite, organisera och planera. Inte helt lätt att flytta med en ettåring som vill vara med och packa upp när man packar ner och packa ner när man packar upp.....

Korv Stroganoff går ju att göra på många sätt. I bland har jag i lite krossade tomater för att få mycket tomatsmak men inte idag. Idag blev det en krämig variant. En väldigt god klassisk rätt!

Fräs en hackad gul lök i smör. Tärna ca 600 g falukorv och fräs tillsammans med löken. Tillsätt en rejäl klick med tomatpuré, en mindre klick dijonsenap, en liten burk creme fraiche och lika mycket grekisk yoghurt. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano. Koka upp, smaka av och red eventuellt med maizena utblandat i lite vatten. 

Servera med basmatiris och rivna morötter.Veckomeny v 3
Måndag: Korv Stroganoff
Tisdag: Laxburgare med koriander och lime, klyftpotatis och kall sås.
Onsdag: "Bästa biffarna" (enligt Remsan och Matrepubliken)
Torsdag: Linssoppa med spenat och citron (från Matrepubliken och Ann-Louise)
Fredag: Vildsvinsstek


Fredagens Vildsvinsstek ligger i min nu ganska tomma frys och bara väntar på att bli uppäten. Men har ingen aning om vad jag ska göra med den. Till Halloween gjorde jag Vildsvinsstek med honung och citron som blev sagolikt god. Lite mot mina principer att göra samma rätt en gång till. Så har ni något bra tips så ge det till mig, tack!!! (**blink blink** Mårtensson)

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

:) Vi blinkar tillbaka med tre tips (kan hända att det blir ett fjärde under veckan så håll utkik hos oss!)
Porterstek på vildsvin:
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/12/porterstek-gjord-pa-vildsvin.html

Gulasch (Vi använde bog men det går lika bra medstek, låt den bara inte koka fullt så länge, max 60 minuter); http://martenssonskok.blogspot.se/2013/01/en-varmande-gulasch.html

Söndagsstek;
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/01/vildsvinsstek-och-tillokning-i.html

Härligt med en ledig dag tillsammans, speciellt när den innehåller flyttning!

Charlotta sa...

You're in for a treat den här veckan! :=)

Lotta sa...

Gott med stroganoff, en favorit som återkommer. Brukar blanda grädde och crème fraiche men det blir lite olika varje gång hos mig också.

Härligt att höra att det rullar på med både jobb, flytt och allt fix som hör dit. Lycka till med resten!

Bland bakverk och kastruller sa...

Korv stroganoff är en rätt som vi brukar ha hemma, jag gör dock olika recept varje gång!! Bra vardagsmat!!

Kim sa...

Stroganoff har jag inte ätit på.... ages! Men det är ju supergott, tack för påminnelsen.