Ätit har vi också gjort idag men bjuder jag er på en Vegetarisk Lasagne jag gjorde förra veckan. Alltid en chansning att göra vegetariskt till sambon men han gillade det. Rotselleri ger bra smak och creme fraichen gör lasagnen krämig. Svårt att bre ut creme fraichen bara så den låg i klickar lite överallt i lasagnen.
Vegetarisk lasagne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 bit rotselleri
1 msk olivolja
500 g krossade passerade tomater
1 msk flytande honung
salt och peppar
1 zucchini
lasagneplattor
2 dl crème fraiche
1 dl riven gratängost
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morot och rotselleri. Fräs lök och vitlök tillsammans med rotsakerna i oljan.
- Rör ner tomater och honung och låt det koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hyvla zucchinin i remsor med en osthyvel.
- Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås, crème fraiche och zucchini. Strö på osten.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera lasagnen med sallad.
7 kommentarer:
Jag äter veg-mat väldigt sällan. Nån gång i skolan när den andra maten ser för trist ut. Borde bli bättre på det faktiskt. Den här ser god ut.
Kram kram
Vegomat är gott, jag har turen att ha en sambo som med glädje äter i princip allt man ställer fram. Även om bacon m.m. såklart är mest poppis ;) Vegetarisk lasagne mättar ju gott utan kött!
Ser väldigt gott ut mums! kram Sofia
Mmm lasagne är alltid gott!!
Ha en strålande dag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
vi åt också vegetarisk lasagne häromdagen, fast med palsternacka istället för rotselleri. fick inga klagomål alls faktiskt, fastän det var vegetariskt ;)
Creme fraiche i klickar överallt låter som fin musik i våra öron!
Så skönt att allt är avklarat med flyttningen nu, då kan ni luta er tillbaka och njuta lite av allt det nya.
Lasagnen ser riktigt god ut och du vet ju att jag gillar när det är vegetariskt! Creme fraiche mmm ska jag tänka på att ha nästa gång!
Kul att du vann, kram! :)
Skicka en kommentar