Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 10 januari 2013

Panna Cotta - lite fusk, men helt ok!

Ikväll gjorde vi ett flytt-ryck! Johan hämtade mig på jobbet, lämnade Oliver hos min syster, hyrde släp, hämtade nya soffan vi köpte i helgen, packade in lite mer möbler från vinden och körde till nya lägenheten. Det har kommit lite snö i dag så det var nära att vi inte kom upp för backarna med tungt lastat släp. Bar upp alla grejer i lägenheten. Tungt och svettigt! Lämna släp, hämta Oliver och sen hem. En dusch och några knäckemackor senare landade vi i soffan. Puh....

Snart läggdags, bara ett litet inlägg. Före jul testade vi en Panna Cotta från Kockens genom Smartson. Panna cotta är ju en av mina favoritdesserter och det är verkligen busenkelt att göra så nästan onödigt att köpa som halvfabrikat. Men denna var helt ok. Krämig och god. Dessutom fick man en karamellsås till vilket jag tyckte var lite underligt, men den var god! Serverade även med lite frysta tinade bär.

Panna Cottan var enkel att blanda ihop. Bara att blanda mixen men mjölk och/eller grädde, koka upp och hälla i portionsformar. Låta den stå i kylen i några timmar och sedan stjälpa upp dem på en tallrik.

Bland Kockens desserter finns även Tiramisu och Crème Caramel. Någon som testat?
I morgon är det fredag. Då blir det varken knäckemackor eller halvfabrikatdesdessert. Nä, imorgon ska vi testa ett recept från min nya Texmexkokbok. Köttet står sedan i går kväll och gottar till sig i marinad i kylen. Återkommer med resultat! Trevlig helg!

6 kommentarer:

Anonym sa...

flyttar ni långt eller bara upp för backar slipper ni trängselskatten? blir väl bra när ni flyttat !! som vanligt god mat hos dig Kram Gittanhatsabs 8291

Ann-Christin A sa...

Lycka till med flytten - det kommer säkert att bli toppenbra! Ser fram emot Texmexrecepten.

Pernilla sa...

jag tycker det roligaste med de där desserterna är att förpackningarna ser ut som nåt som blivit kvar sen 70-talet, eller som nåt man kan hitta i en affär i östeuropa... men resultatet ser gott ut!

här har jag precis skrivit ett inlägg om att man inte får äta texmex på fredagarna i år ;) men eftersom det är från grunden så är det väl okej då! ska bli spännande att se vad du hittat på!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Fusk eller inte så är det väldigt gott;)
Ha en fin helg nu och flytta inte ihjäl er:)

Mårtenssons kök sa...

Inte helt fel att få testa efterrätter, det om nåt borde det ju vara obligatoriskt att alla i Sverige skulle få göra...

Det var väl ett evigt tjat om den där flytten... bara gör oss ändå med avundsjuka, gör det...:) Nej då, vi unnar verkligen er det, så skönt att få mer plats!
Ta det nu lugnt bara med lyften och var rädda om er och era ryggar!

Kramar

Amy's piece of cake sa...

Har aldrig sett att man kan köpa en sådan mix gällande pannacotta, kul att få testa.

Härligt med flytten, lycka nu till med allt!