Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 17 januari 2013

Soppan blev en sallad

Veckomenyn gick åt skogen. Det började så bra med Korv Stroganoff, Laxfärsbiffar och "Bästa biffarna" (inget inlägg om biffarna, se istället Charlottas inlägg). I dag bytte jag ut soppan mot sallad och när jag tänkte att jag skulle göra Vildsvinsstek i morgon vet jag inte riktigt hur jag tänkte. För i morgon ska vi försöka röja i lägenheten så vi kan flytta upp resten på lördag då vi har släp och bärhjälp.

Matig Kalkonsallad med Grilloumi

Men salladen blev ingen sämre kvällsmat för det. Det blev delvis en liten kylskåpsrensning också. Hade en Kalkonbröstfilé som jag skivade och stekte tillsammans med strimlad röd paprika. Kokte pasta, hyvlade morot (med potatisskalare), halverade körsbärstomater. Blandade allt med romansallad, ruccolasallad och stekt tärnad Grilloumi. Grilloumi var första gången jag testade och den var saftig och lite mjukare än vanlig Halloumi. Kommer ligga på grillen många gånger i sommar!




På salladen ringlade vi över en dressing/vinägrett som jag gjort på citronsaft, olivolja, salt, peppar, riven vitlök, hackad fryst persilja och granatäpple. Längtar redan till morgondagens lunchlåda!!:)



3 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Sallad är inte dumt det heller:)
Ha en riktigt trevlig helg!

Kim sa...

Men bara att fixa de tre första rätterna i veckomenyn var sannerligen inte dåligt. Flyttstök och allt.
Hoppas ni sover gott första natten i nya lägenheten! (för det var väl idag?)

Henrik - En Salig Soppa sa...

Kylröjning kan vara något av det bästa som finns, man vet aldrig vad det blir och oftast blir det gott.
Din rätt ser verkligen kanongod ut!