Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 20 januari 2013

Renskavsgryta vid ett riktigt matbord

Vi fortsätter packa upp, packa ner, rensa, sortera, organisera, slänga och skänka. Även om vi har mer plats nu så har vi inte obegränsat med plats. Vi har ett mindre förråd än vad vi hade tidigare så mycket går till återvinningen och bättre behövande.

Johans föräldrar var här några timmar i eftermiddags. Tog med Oliver på en sovpromenad, så vi fick fixa lite ensamma, och kom tillbaka med semlor till kaffet. Grymt!


Två jobbar, två ser på!:)
En av de bra sakerna med vår nya lya är att vi har ett riktigt matbord där vi kan sitta och äta tillsammans på riktigt (vi hade ett barbord förut där Oliver satt under bordet, typ).

Äta tillsammans

Med en semla till lunch/fika var vi vrålhungriga ikväll. Blev en Renskavsgryta med svamp, rotselleri, lingonsylt mm i. Ett paket skav i frysen är alltid bra att ha! Grytan gillades av hela familjen och Oliver åt mer än på länge!

Renskavsgryta
1 pkt renskav
10 st champinjoner, kvartade
10 cm purjolök, strimlad
1 morot, grovt riven
1 bit rotselleri, grovt riven
2,5 dl lätt creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soya
2 msk dijonsenap
0,5 dl lingonsylt
salt och peppar
  • Stek champinjonerna så de får lite färg. Lägg i hela paketet med skav och dra isär bitar. Låt allt få färg.
  • Tillsätt purjo och rotfrukter. Fräs ihop några minuter.
  • Tillsätt creme fraiche, grädde, soya, senap och lingonsylt. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med råris (Risentas är absolut godast!!)

Renskavsgryta med råris

Sen var det ju det där med veckomeny. Tror att jag pausar denna veckan. Äta kommer vi självklart att göra men tar en dag i taget. Nya tag nästa vecka då jag hoppas att vi kommit mer i ordning.

Nä, nu är det snart läggdags. Ska börja jobba lite tidigare denna veckan och jag har ny cykelväg att bekanta mig med. Har ju inte varit mycket vila denna helgen direkt. Ha en bra vecka!

7 kommentarer:

Anna sa...

Hurra för ett riktigt matbord!
Det är ni (och Oliver) värda :-)

Pernilla sa...

ja, hurra för riktigt matbord! vi måste nog också börja sitta vid bordet och äta sen när ofelia börjar äta riktig mat.. nu sitter vi alltid framför teven som man ju absolut inte ska ;)

hoppas ni inte har alltför mycket träningsvärk efter bärande och flyttande hela helgen!

Lotta sa...

Vad härligt att ni här på plats, med riktig matbord och allt. Det är riktigt mysigt att verkligen kunna sitta ordentligt och äta tillsammans. Oj, vad ni jobbar på!

Renskavsgryta har jag bara gjort en gång. Då med en rejäl klick messmör efter tips från en norrländsk kollega. Det kanske är dags att göra en igen. Väldigt bekvämt att använda fryst renskav, tycker jag.

Låter bra att ta en dag i daget när det är mycket på agendan!

Kram och grattis till ert nya hem!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

haha under bordet! Det är inte fy skam att sitta där heller kanske. Om inte minst sagt orginellt:)
Lycka till i nya lyan:)

Sara på Vardag.nu sa...

Renskav! Åh! Evigheter sen, tack för påminnelsen :)

Mårtenssons kök sa...

Förstår er glädje, det måste ju kännas så skönt att kunna sitta tillsammans och äta alla tre. Skönt att ni börjar komma på plats.

Skrev om ditt goda tips på makaronilåda idag, så gott så -tackar!

Lollo sa...

Å vad skönt att vara på plats, vad roligt!! Ni har jobbat hårt... Tänk på fredag när ni sjunker ner i soffan alla tre och bara njuuuuter. Lite rött, lite mys. Kram kram