Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 6 januari 2013

Nu är det slut!

Vilken otroligt produktiv dag vi har haft! Kollat på soffa, köpt soffa, köpte lite av varje på IKEA, skrivit veckomeny, handlat, röjt, sorterat och slängt lite grejer, tvättat, sprungit och plockat ner nästan hela julen. Vi försöker göra lite varje dag nu så blir inte det stora flyttlasset allt för stort. Slänger lite, ger bort lite, slänger en del och har precis lagt ut lite på Blocket.

Eftersom vi har haft fullt upp hela dagen så har jag inte hunnit tänka allt för mycket på att jag ska börja jobba imorgon. Börja jobba efter 16 månaders föräldraledighet. Helt sjukt! Nu tar Johan vid och det kommer att bli kanon. Men lite mer planering än tidigare för att göra vardagen så smidig som möjligt.

Veckomeny alltså! I hopp om att slippa gå och småhandla varje dag. Får bara hoppas att man är sugen på det som bestämts varje dag. Ungefär såhär blir det:

Måndag: Marockans rotfruktsgryta
Tisdag: Rödspättafilé med potatis och picklessås
Onsdag: Pasta Carbonara
Torsdag: Tomatsoppa med stekt Halloumi
Fredag: Tex Mex från min nya kokbok Texmex från grunden av Jonas Cramsby
Lördag och Söndag tar vi då:)

Vi testar denna veckan så får vi se. Men  ikväll slängde jag ihop en paj av lite rester från julen. Sista biten av julskinkan åkte ner tillsammans med lite olika ostar. För ni slänger väl inte "ostskalkarna" när det inte går att skära mer av dem? Perfekt att riva ner till paj och gratäng.



Paj med julens rester
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

1 bit julskinka, ca 200 g, i tärningar
ca 10 cm purjolök, strimlad
riven ost, tex cheddar och gräddost
ett gäng körsbärstomater, halvarade

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och peppar
1/2 dl frysta örtagårdskryddor
  • Nyp ihop smör, vetemjöl och vatten till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut den i pajform.
  • Lägg ost i botten och skinka och purjolök ovanpå. 
  • Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och kryddor och häll i pajskalet.
  • Avsluta med att lägga körsbärstomaterna överst.
  • Grädda på 200 grader i ca 35 minuter. Låt stå en stund före servering så blir den absolut godast.

9 kommentarer:

Kim sa...

Gjorde ni allt det där på EN dag? Huuur?

Lycka till imorgon! Det kommer säkert gå jättebra!

Texmexboken, den skulle jag vilja ha! Ser fram emot recension!

Victorias Provkök sa...

Mmm god matlista:)

Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Remsan sa...

Ja, det är både kul och jobbigt att flytta. Och så nu jobb på det. Tänk så fort tiden går. Men det är också roligt att komma tillbaka till jobbet.
Vi blev bjudna på texmex från den boken som jag ska försöka lägga upp på bloggen imorgon. Helt ljuvligt gott!
Lycka till imorgon! Kram.

Pernilla sa...

jäklar vad ni hinner med på en dag, själv tittade jag på skidor igår. det var så produktiv jag var ;)

galet vad fort tiden går, hoppas det går bra för dig på jobbet idag!

Tant Gul sa...

oj ja det är en omställning att börja jobba igen. Både skönt och lite sorgsamt på samma gång. Kanske du vill/hinner vara med i min lilla tävling. Välkommen att hälsa på hos mig.:-)

Lotta sa...

Allt det OCH matlagning! Du hann ju inte få någon större ångest för att börja jobba då i alla fall :-)

Hoppas första dagen gick riktigt bra. Tror att du kanske sover extra gott i natt?

Kram!

Mårtenssons kök sa...

Här går det undan minsann, effektivt jobbat! Skönt att ha fått till en veckomeny, det underlättar verkligen massor mitt i veckan. Helgen brukar vi också ta som den kommer.

Sara på Vardag.nu sa...

Vilken dag! Ni har verkligen hunnit med ALLT :) Jag brukar uppleva att man blir sugen det man tänkt äta, bara för att man vet att man ska äta det ;)

MÅ Gott sa...

Vi försöker också planera vardagsmaten lite bättre för att få det att gå så smidigt som möjligt. Så klart blev jag mest instresserad av din fredagsrätt, men vardagsmaten är inte alltid den som lockar. :) Jag hoppas du har tid att blogga om texmexmiddagen!