Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 12 januari 2013

Kycklingpasta med tryffel och svamp

Förra helgen fick vi ett väldigt trevligt vin av Johans föräldrar; Masi Valpolicella Bonacosta. Så frågan var vad vi skulle äta till det ikväll. Jag tänkte italienskt, pasta och kyckling och hittade detta recept på Lantmännens hemsida. Självklart gjorde jag några små förändringar och resultatet blev väldigt lyckat. Vinet passade bra till och de lågtemperaturbakade körsbärstomaterna på kvist var pricken över i:et (lite olja på, 100 grader i ca 2 timmar).

Krämig pasta med underbara tomater

Kvisttomater innan de åker in i ugnen

Krämig kycklingpasta med tryffel och svamp ca 4 portioner
ca 400 g penne
450 g kycklinglårfilé, i tärningar
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
250 g skogschampinjoner eller annan svamp efter säsong, i bitar
1 burk stora vita bönor
2,5 dl vispgrädde
150 g lagrad prästost, riven
1 påse babyspenat (ca 65 g)
salt och peppar
vit tryffelolja efter smak
  • Koka pastan al dente.
  • Fräs kycklingen i smör tills den fått färg. Tillsätt svampen och låt den få färg.
  • Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare nån minut.
  • Tillsätt bönor och grädde. Krossa en del av bönorna lite lätt, vilket gör att såsen reds lite. Koka upp och puttra några minuter.
  • Tillsätt spenat och 2/3 av osten. Smaka av med salt, peppar och några droppar med tryffelolja.
  • Blanda pasta och sås och strö över resten av osten. Servera med ugnsbakade tomater.

Notera flyttkartongen i bakgrunden

Serverat

Sippar på sista vinet och tittar på Cornelis-filmen. Försöker hålla mig vaken en stund till. Mycket grus i ögonen ikväll. Första arbetsveckan inleddes med sex dagar och idag ringde klockan redan 4,30. Men nu är jag ledig söndag och måndag. Fixat lite i lägenheten idag. Monterat möbler och packat upp kartonger. Det är nästan Julafton att packa upp flyttlådor med saker man inte sett på många år. Det är sååå kul att flytta! Om en vecka kanske vi kan sova där också....

7 kommentarer:

Anonym sa...

allt så gott utom bönorna som jag inte lärt mig tycka om ,när ska ni lämna lägenheten som ni har nu?

Victorias Provkök sa...

Oh vad gott, pasta är en favvo hos mig:)
Ha en riktigt trevlig helg!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Malin`s Diner sa...

Åh, vad gott det ser ut! Jag är så stolt över mig själv som nu lärt mig tycka om tomater. Ja, om de är tillagade eller dränkta i dressing. Men dessa blir jag faktiskt riktigt sugen på att testa.

Kram

Kul med flytten, spännande!!

Pernilla sa...

det ser gott ut! tror den kan kvala in som en fredagspasta här hemma snart :)

puuuh, 4.30. och så flyttpacka på det också, hur orkar du människa?! jag sa i somras att om jag nångång får för mig att jag saknar mitt jobb så ska jag ställa klockan på 4 och sen bara somna om när den ringer så går det nog över, än så länge har jag inte behövt göra det en enda gång ;)

Kim sa...

Kul att flytta?! ÄR du galen? ;) Nej men jag förstår vad du menar. Klart att en flytt är underbar, men det är en del slit och släp och besvär. Men: eyes on the prize!

Vilken förträfflig maträtt. Många goda grejer där. Och vinet, det är riktigt bra tycker jag!

Ha en fin vecka nu. Kram!

Remsan sa...

Jag skulle behöva flytta. Ja, inte för att byta boende eller slippa Berra, men för att rensa lite. Det blir liksom aldrig av annars. Sedan är det så kul att packa upp och börja göra sig hemmastadd.
Men de där tidiga morgnarna de är inget kul. Går det bli tröttare än jag är just nu. Jag behöver vår och sol.
Lycka till med nya lägenheten. Så kul!

Lotta sa...

Du är helt makalös människa. Hur orkar och hinner du med allt?! Roligt att flytta?! Jag kan hålla med om att uppackningsmomentet är kul men inte allt innan, och bära gör jag bara inte längre. En flyttfirma är värd vartenda öre!

Jag är uppriktigt impad att du hinner med så mycket, speciellt när du har börjat jobba igen. Förstår att ni ser fram emot att flytta in på riktigt, med första natten på plats!