Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 22 januari 2013

Chimichurri


I kväll blev det en enkel kvällsmat. Hade Grillpinne av Kalkon från Ingelsta i kylen som bara var att värma. Till det kokte jag bulgur, ugnsbakade ett par tomater och gjorde en Chimichurri. Den var det riv i, minsann!
Chimichurrin funkar fint både till kött och fisk och sätter piff på det mesta!

Chimichurri
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka mynta
1 kruka kruspersilja
1/2 tsk spiskummin
1-2 krm cayennepeppar (efter smak)
0,5 dl olivolja
salt och peppar
  • Riv skalet på citronen och hacka vitlöksklyftorna.
  • Plocka kryddbladen från krukorna och mixa med resten av ingredienserna. 
  • Pressa i saften från halva citronen och smaka av med salt och peppar. 

Enkel kvällsmat med rivig Chimichurri

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Bara namnet på röran gör att man vill göra den... och säga det om och om igen:)

Remsan sa...

Jag trodde chimichurri var med som en sås eller dressing, men jag kanske minns fel. Med de smakerna kan det inte vara annat än gott!

Malin`s Diner sa...

Gjorde en sådan i somras, men något gick fasligt fel och den blev oätbar. Använde ett för starkt chilipulver... Använde ett hemmagjort (inte av mig utan av en thailänssk tjej) chilipulver av krossade torkade heta chilis.

Kram kram

Ljuvligmat.blogg.se sa...

Ser spännande ut! :)

Lotta sa...

Det är verkligen riv i chimichurri! Gjorde det i somras som både marinad och grillsås. Munnen slog volter :-) Min variant var mycket lösare, mer olja i den men det är väl med detta som med det mesta inom matlagning, att det finns olika varianter.

Ingelsta kalkon! Bra erfarenhet av det men jag hittar det inte i butikerna här i Stockholm :-(

Ann-Louise sa...

Chimichurri är så sjukt gott! Gjorde det första och enda gången på en möhippa i somras och har tänkt laga det igen enda sen dess. Tack för påminnelsen.