Så här års ska man verkligen frossa i kål. Både billigt och gott. Denna sallad med brysselkål gjorde jag innan jul när jag var hemma hos föräldrarna.
Koka brysselkål "lagom" mjuk. Kärna ur och skiva ett svenskt vinteräpple. Blanda och
toppa med hackad sötmandel. Ringla över en god och smakrik olja.
Salladen hade vi till ugnsbakad lax (lax, citronskal, citronsaft, salt och peppar) med ris och vitlökssås (turkisk yoghurt, vitlök, honung, salt och peppar). Härliga smaker!
10 kommentarer:
Och hälsosamt dessutom :) Låter mycket gott!
som vanligt Sofie ser det så gott ut.Ska bli roligt att läsa din blogg varje dag.Hälsa alla
Alltså jag är lite rädd för brysselkål... sista gången jag åt det var jag 12, då smusslade jag ner de små kålhuvudena i mina fickor och "gick på toa" och spolade ner dem. Pinsamt men sant. Jag kanske borde ge dem en ny chans, i lite mer vuxen ålder...
Brysselkål är ju grymt gott, så länge de inte blir överkokta... Hela tallriken ser verkligen aptitlig ut. Mmm. Hungrig.
Det ser riktigt gott ut ! :)
vad är det för sorts äpple??? ser så gott ut
jag har aldrig testat brysselkål! Det liksom hänger kvar sedan man var liten, att det skulle vara giftigt och så där;-D Vilken härlig och trevlig blogg du har:) Trevlig söndag:)
Håller med! Nu borde alla frossa i kål av alla slag.
Annorlunda och kul vintersallad!
Det här låter toppengott! Vi äter brysselkål typ 4 ggr i veckan här just nu och då är det toppen med nya sätt att variera den på!
Skicka en kommentar