Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 10 oktober 2011

Ännu en äppelpaj

Det är mycket fika nu. Men det är väl så det ska vara. Kanelbullarna i frysen är slut. Köpekakorna går åt snabbt. När Johans föräldrar och bror med familj var här på söndagen så slängde jag i hop en Äppelpaj (nä, kan inte hålla mig ifrån köket och börjar lära mig när Oliver sover lite längre stunder. Utnyttjas!!). Gott om smulor ska det vara. Skalade och skivade äpple i botten. Pudra med kanel. Smulet brukar jag improvisera ihop. Denna gången blev det ungefär såhär:

200g mjukt smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl strösocker
kanel, ingefära och kardemumma

Nyp ihop allt med fingrarna och fördela sen över äpplena. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.


7 kommentarer:

Anonym sa...

smaskigt ser det ut jag får fördöka få tag i äpple en dag. regn i Åhus

Fru Reija sa...

Men hej hopp HUrra Och Grattis till eran OLIVER !!!
Vilken underbar söt prins !
Guuud så underbar!

Hoopas du och familjen mår bra.
Kram

Sannas Goda sa...

Äppelpaj funkar alltid! Gott!

Katarina sa...

Ja, det här är så gott!

Mårtenssons kök sa...

Får kanske ta tag i detta, känns som vi måste njuta lite mer äppelpaj...

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Japp, massa smulor, precis som på din paj! Ser toppen ut, äppelpaj kan man aldrig få för många recept på!

Anonym sa...

Måste rekommendera Myllymäkis recept från senaste buffé med havssalt i degen, mums!
Kram Ida