Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag

I dag är det kanelbullens dag. Inte en enda kanelbulle har jag ätit. Men lika glad ändå. Har faktiskt frysen full med hembakta kanelbullar men spar dem till ett annat tillfälle. Syskonbarnen var här och provsmakade dem för ett tag sedan och blir säkert glada om det finns fler när de kommer och hälsar på lill-kusinen snart.

Mitt bästa recept på saftiga och goda kanelbullar hittar du här. Mycket smör och nymald kardemumma i degen. Mycket smör, mandelmassa och kanel i fyllningen.Hur många kanelbullar har du ätit i dag?


Jorå, det blev en kanelbulle. Kusinerna (Johans syskonbarn) kom och hälsade på. Då var det bra med lite kanelbullar i frysen! Så nu är dagen fullbordad!

8 kommentarer:

Pernilla sa...

jag har inte ätit en enda! men jag har ritat klippt ut 14 stycken papperskanelbullar och hjälpt barnen att måla dem och dekorera med låtsaspärlsocker. det måste väl ändå räknas?

och nej. lingonsylt blir det inget med. äpplemos är den enda sortens sylt som går ner i min mage. utom hallonsylt i hallongrottor, men det räknas knappt.

Slickepotten.net sa...

Jag har ätit en kanelbulle idag :)

Kanske slinker ner en till snart då jag ska ta mig en kopp thè.

Hovkonditorn sa...

Jag har ätit två, så gott! Jag gjorde nattjästa bullar, så jag åt en nygräddad till frukost :)

Mårtenssons kök sa...

Vi åt inte en endaste faktiskt, men Håkan sålde en del och Anki bakade en del med barnen på jobbet...

Mårtenssons kök sa...

Vi åt inte en endaste faktiskt, men Håkan sålde en del och Anki bakade en del med barnen på jobbet...

Tant Gul sa...

Försöker att hålla igen på godsakerna så jag hoppade ockås över kanelbullen.

Lisa sa...

Jag bakade ett helt gäng med bullar å lyckades faktiskt med dem. *kryss i taket* :D
Har lillkillen fått nått namn ännu? :D Är väääääldigt nyfiken på vad det blir! Grattis igen å hoppas ni har det underbart mysigt nu!

TinaGustafsson.com sa...

Jag fick i mig 2 kanelbullar! :-)

Grattis till den nya söta familjemedlemmen!!!

Kommer inte ihåg om jag har berättat tidigare men som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg :-)