I går blev det Lammfärsburgare till fredagsmysmiddag. Hittade ett recept i senaste numret av Laga Lätt (11/11). Som vanligt gjorde jag lite förändringar. Bytte ut rosmarin mot timjan och ädelost mot getost. Blev hur gott som helst. Karamelliserad rödlök var ett nytt och spännande tillbehör och surdegsbröd istället för vanligt hamburgerbröd var krispigt och gott!
Burgare
500 g Lammfärs
2 st vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
salt och peppar
Skala och riv vitlöken på rivjärn. Hacka timjan fint. Blanda vitlök och timjan med färsen. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 stora eller 6 mindre burgare. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.
Karamelliserad rödlök
2 st rödlökar
smör att steka i
2 msk råsocker
Skala och skiva löken. Fräs i smöret utan att den tar färg i några minuter. Strö på råsocker och rör tills det har smält.
Karamelliserad rödlök |
Till servering
Surdegsbröd
olivolja
krämig fikonbalsamvinäger
getost
salt och peppar
Skär skivor av surdegsbröd i skivor. Ringla olivolja på och rosta i ugnen tills de får lite färg (alternativt brödrost eller stek på stekjärn). Blanda salladsblad med olja, fikonbalsamvinäger, salt och peppar. Lägg salladen på brödskivan. Lägg på burgare, getost i skivor och sist den karamelliserade rödlöken. Servera ev med en brödskiva bredvid eller som lock.
Två små burgare per person blev perfekt |
6 kommentarer:
Mums! Lamm är alltid fint. :-) Karamelliserad rödrök är jag mycket nyfiken på, så det kommer jag prova framöver.
Kul att du gillade äppelmoset! Min burk är redan slut...
Gud vad gott med lamm! Inte var dag man äter det :)
Ojojoj, så gott! Lamm är en riktig favorit här hemma, men i färsform blir det alldeles för sällan (inser vi nu).
Nu komemr vi snart upp till dina krokar, kanske ses vi? Hade ju varit lite kul...
Ha en fin vecka!
Oj oj så gott! Det är ju det jag säger, alla skulle ha en Sofie i köket :-)
Mums för sista bilden alltså!
Karamelliserad rödlök, måste testas!! Fin Mateusskål också.
Skicka en kommentar