Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 19 oktober 2011

Lingonmjölk

I går fick vi blomsterbud. Mina fina "rallytjejer" hade skickat en jättefin familjebukett. En stor bukett till föräldrarna och en liten till Oliver. Tack snälla ni!! Fantastiskt fina!


Drack ni Lingonmjölk när ni var små? Det gjorde vi. När lingonsylten var slut hällde vi mjölk i burken och skakade om. Så blev det lingonmjölk som vi drack. Jättegott! Då lingonsylten tog slut i måndags när vi åt ugnspannkaka så kom jag på att jag skulle göra lingonmjölk för att ha på gröten. Och det var jättegott!

Fiberhavregrynsgröt med linfrö, banan, valnötter och tranbär
Gröt med lingonmjölk!

12 kommentarer:

Matarkivet sa...

Lingonmjölk har jag aldrig ätit/druckit, men så är jag varken särskilt förtjust i mjölk eller lingon, haha. Men jag är svensk ändå - lovar. Det SER dock gott ut!

Remsan sa...

Men åh... Lingonmjölk!! Tänk att man kan helt glömma bort vissa saker från barndomen. Vi drack också lingonmjölk, även om inte lingonsylten höll på att ta slut... :-)

Trebarnmamman sa...

vi kan fortfarande ta ett par skedar lingsylt i mjölkglaset och slå på en skvätt mjölk som en liten efterrätt ... framförallt de gånger vi serverat lingonsylt till middagarna ..:))) så sylten behöver inte vara slut för att vi ska smaska på det !!!

Fin blogg du har !!!

// Anna

Kim sa...

Lingonmjölk.... aldrig testat, men blev allt lite sugen nu, jag gillar ju lingon!
Rallybrudar, det där blev jag allt lite nyfiken på?

Mårtenssons kök sa...

Jodå, lingonmjölk, det andas barndom det! Anki minns att när det serverades blodkorv i skolmatsalen så blandades det lingonmjölk i nästan alla glasen, till mattanternas förtret. Så fick man absolut inte göra!!! Varför nu det skulle vara så farligt?

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Nej du, lingonmjölk drack jag aldrig. Däremot gjorde min pappa det när vi var yngre, och då smulade han alltid i ett knäckebröd också, vilket vi tyckte var HELT uppåt väggarna galet! Kan tänka mig att det är gott med lingonmjölk på gröt, jag som alltid vill ha den serverad med lingonsylt!

Helena Ljunggren sa...

Lingonmjölk!!
Så fantastiskt gott..

Anonym sa...

tar ofta ett glas med sylt eller grädde till efterrätt Gott Kram från Åhus fin bukett

Emma sa...

Aldrig hört talas in lingonmjölk tidigare! Men då är jag och har aldrig varit en mjölkdrickare heller. Men jag förstår att det kan vara gott, särskilt till mat som gröt.

Pernilla sa...

lingonmjölk? det har jag aldrig hört talas om, det måste vara något hittepå från söder ;) fast jag har ju aldrig gillat lingonsylt heller, så även om jag hade hört om det så skulle jag nog inte gilla det...

men åh, marknad. finns det någon marknad i närheten av den här stan? jag vill köpa marknadsgrejer. (mest marknadschips, såna där i avlånga påsar du vet.)

Tess sa...

Oj, det låter ju faktiskt jätte gott!:)

Jennys Matblogg sa...

´Hej hej,
Detta låter ju jättegott.
Och jag länkade till dig i dag på min blogg. :-)

Trevlig helg

// Jenny