Kycklingsoppa med pasta och majs ca 4 port
ca 400 g kycklingfilé
2 st morötter
1 tsk curry madras
1 msk tomatpuré
7 dl vatten
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 liten burk majs
2 dl pasta, tex. penne
salt och peppar
- Skär kycklingen i tärningar. Skala och skär moroten i bitar. Fräs kyckling och morot i olja eller smör i en gryta. Krydda med curry och tomatpuré och låt fräsa tillsammans i ca 1 minut.
- Häll på vatten, krossade tomater, grädde och buljong. Koka upp och låt koka ca 15 minuter.
- Lägg i okokt pasta och majs och koka enligt anvisningarna för den pastan du väljer. Dra gärna ner en minut då pastan fortsätter svälla i soppan.Smaka av med salt och peppar.
6 kommentarer:
Samma här, mest vegetariska soppor, men även några olika varianter av kycklingsoppor. Nu har sommarens sallader bytts ut mot värmande soppor!
Titta vad fin han är lilla guldklimpen, jag vet att han inte är med i just det här inlägget, man han är ju så fin att jag inte kunde låta bli att säga det (igen).
Soppan ser inte illa ut den heller, jag brukar göra en liknande fast med cocosmjölk... och koriander (förvånad?) :-)
vilken god soppa det verkar vara! :)
jag gör också nästan jämt vegetarisk soppa, men kycklingsoppa är ju inte heller fel :)
lycka till på första "ensamma mamma"-dagen imorgon, det kommer såklart gå galant! oliver är väl världens snällaste bebis?
Den verkar vara jättegod. Soppa är något jag gör alldeles för sällan.
Japp, nu är det jul på Falbygdens Ost. Blir en tur dit snart igen.
Jag är alldeles för dålig på att göra soppor överhuvudtaget. Vet inte varför, för barnen gillar soppa.
Skicka en kommentar