Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 29 maj 2011

Mamma mamma mamma

I dag är det Mors Dag. Min mamma finns i mina tankar varje dag men har tyvärr inte firat med henne idag. Många kramar till dig mamma!!

I stället har jag varit i Värnamo och umgåtts med en massa andra mammor. Vi hälsade på Jennie och världens sötaste tvillingar i hennes nya hus. Visst blir man sugen på hus!!

I går tog vi en tur på stan för fika och shopping. Och en massa uppdateringsprat. Tyvärr träffas vi alldeles för sällan. Saknade även Britta denna gången som hade andra planer.

På kvällen blev det god middag som Jennie planerat och vi lagade tillsammans. Förrätten bestod av Grön Sparris och parmesanost.

Till varmrätt hade vi färsk pasta med grönkål- och ädelostsås och valnötter. De som får äta lufttokad skinka åt det till. Snabb och enkel sås. Strimlad purjo som man fräser tillsammans med fryst grönkål (eller färsk när det är säsong för det). Smula ner ädelost och häll på grädde. Smaka av med salt och peppar. Även lite parmesanost på varmrätten och sallad till.

Många kockar i köket. Lilly smular ädelost i pastasåsen och hennes barn, Maja och Anna, hejar på.
Egentligen ganska proppmätta men efter att alla barn var nattade åt vi dessert i det underbara inglasade uterummet med regnet smattrande på rutorna. Jennie hade gjort Paj med Rabarberpannacotta på Arla Kökets nya smaksatta Kesella Kvarg Rabarber. Går även att göra på Hallonkesella. Receptet hittar du här. Len och god smak men kanske inte jättemycket smak av Rabarber.

Sen satt vi och pratade om jobb, barn och livet tills vi nästan somnade. Trötta mammor och blivande mamma. Hoppas vi ses snart igen, tjejer!!

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Låter härligt att inta efterrätten med regent smattrande på rutan... husdrömmar? Jo men visst!

Remsan sa...

En sådan härlig tjej- och barnträff! Och en massa god mat!
Ja, ta och testa Billa Bong. Är ju alltid roligare att få lite vinkänsla än det ständiga mineralvattnet :-)

MÅ Gott sa...

Mmm, sparris med parmesan, så enkelt och så gott!

Matarkivet sa...

Låter toppen med tjejträff!

Anonym sa...

Har Jennie någon blogg? Riktigt söta tvillingar!

mumsfillibaba sa...

Nä, Jennie har ingen blogg. Visst är tvillingarna söta!