Fiskgratäng med spenat och citron, 4-6 pers.
1 kg potatis av mjölig sort
250 g fryst bladspenat
1 rejäl klick smör
ca 2 dl mjölk
salt, nymalen svartpeppar och muskot
600 g vit fisk
2 dl crème fraiche
skal och saft av en halv citron (klyfta och spara den andra halvan)
½ dl dill, färsk eller fryst
salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och koka potatisen. Klicka i smör, krydda med salt och peppar och mosa ihop med mjölken till ett mos. Blanda i muskotnöt och den tinade spenaten.
- Lägg fisken på rad i mitten i en ugnsfast form. Salta. Klicka eller spritsa moset runt fisken.
- Blanda crème fraiche med rivet citronskal, citronsaft, dill, salt och peppar. Bred såsen över fisken. Lägg citronklyftorna ovanpå såsen.
- Gratinera fisken mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills fisken är genomstekt.
11 kommentarer:
jag ska få laxgratäng på jobbet imorgon! WOOHOOO :D alla dagar när man får äta fisk är bra dagar! okej, kanske inte fiskbullar då...
Fiskgratäng är förbaskat gott!
Mm, vad gott det lät! Kanske man skulle prova!
Ja, visst blev den god. Roligt att du testade och tyckte om den.
Sv. Jo, jag tycker att den asiatiska kokboken är bra. Den innehåller både recept på små rätter och typ lite mer avancerad vardagsmat.
Fiskgratängen ser jätte god ut!
Mmmmmmmmmmmmmm låter gott! Vattnas i munnen när jag läser din beskrivning. Måste prova nästa vecka.
jag, som inte ens äter fisk, måste erkänna att det ser väldigt gott ut! :=)
Åh vilket bra fisk-tips! Det där ska jag testa, verkar hur gott som helst! :)
Jamen jag har bara tänkt fiskgratäng ett långt tag men det verkar inte hända något?! Det är ju så himlans gott och ditt recept ser kalasgott ut! Var sugen på matmässan men jag bor lite för långt bort så jag ångrade mig.
30 minuter i ugnen, det blir inte fisk utan fnöske, 55 grader sedan är fisken överkokt
Detta ska jag testa imorgon! Sökte på fiskgratäng och fick upp denna sida. =)
Skicka en kommentar