Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 10 mars 2011

Fisksoppa, tjejsnack och Snosa

I går kväll hade vi Baby Shower för "Snosa". Ja, lite i fel ordning eftersom barnet i fråga redan har kommit till världen. Barnet, som ännu inte fått något namn, föddes för drygt en månad sedan. Söt som en sockerkaka och kallas än så länge för Snosa.

Maria hade gjort en fantastiskt god Fisksoppa med smak av saffran. Aioli och gott bröd till! Självklart bad jag om receptet för att dela med mig till er. Kanske ett tips inför helgen??

Receptet kommer från Tasteline men vissa förändringar har gjorts. Ungefär såhär:

8 portioner
800g vit fisk
600 g laxfilé
300 g skalade räkor
2 st purjolökar
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
6 msk hummerfond
4 dl vatten
5 dl vitt matlagningsvin
5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 pkt saffran
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
  • Skär fisken i 3 cm kuber.
  • Strimla purjo, finhacka vitlök, strimla morötter och fräs i olja.
  • Tillsätt salt, saffran, vatten, fond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i 10 minuter.
  • Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Lägg sist i räkorna
Härlig gul färg och framträdande smak av saffran. I originalreceptet kryddas soppan med timjan och basilika vilket jag tycker är onödigt. Härligt med en gräddig och len smak. Maria hade även tillsatt morötter vilket var gott!

Min fina vän Pernilla och lilla Snosa. Kvällen till ära klädd i söt blommig topp, kalasbyxor med volanger på blöj-baken och en fin jeansklänning. Så söt!! Ja, mamman var fin som vanligt i vårig sailor-look!:)

4 kommentarer:

Maria sa...

En liten dutt med cayennepeppar ger "the final touch" med lite sting!!

Och du glömde att berätta att vi fick en supergod ananaspaj som du fixat till efterrätt. Mmmmmums!!

Tack för att du kom!
Kram M

Remsan sa...

Åh, en sådan söt liten Snosa. Ljuvliga att just dofta på. Jag försöker envist hävda att Milia luktar yttepytte lite grand så där mysigt fortfarande.
Tja, du känner ju mig -I love fisk o skaldjur, så det här hade jag gärna tagit en portion av. Och gärna lite ananaspaj också :-)

Sandra drömkaka sa...

Ser hur gott ut som helst, blir så sugen! Ska provas nån dag snart :)

Erika Skogly sa...

Jag brukar också göra en variant av den där och då serverar vi även musslor till. Har även en klick aioli i. Den är mums. Ni som inte testat den här, gör det!