Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 21 mars 2011

Vårdagjämning - bye bye vinter!

I dag är det vårdagjämning. Dag och natt är lika långa. Betyder det att man får sova 12 timmar?? Eller skulle man gått och lagt sig tidigare då?!

Även om det blåst en del idag var det varmt och skönt, ca 10 plusgrader, när jag cyklade hem. Dagens vårtecken: tog av mig vantarna på cykelturen hem från jobbet. Har i och för sig tjocka vintervantar fortfarande men ofta kallt om händerna när man cyklar. Lekte lite när jag kom hem: Bye bye vinter!!, vinkar vanten från fönstret.

Till kvällsmat blev det inte hemmagjord pasta och hemmastoppad korv direkt. Men Barilla och Scan är perfekt att ha till hands ibland. Red Hot Chorizo var det bra drag i. Stektes i slantar och serverades med Rigatonipasta och sallad med bla. avocado, tomat och salladslök.

Massor av ketchup och senap. Johnnys söta senap ska det vara såklart!

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Blev lite jobbigt när jag skulle försöka förklara för barnen på jobbet också om vårdagjämningen. Vad innebär det egentligen:)
/Anki

Cupcakesfluffan sa...

Oj är det vårdagsjämningen idag, det hade jag inte alls koll på :-)

charlotta sa...

hurra för fint väder! jag har varit i höganäs på vårt huvudkontor, och på väg hem åkte jag inom mölle för att spana ev. bröllopslokal. vädret var alldeles, alldeles underbart! varmt, soligt och lite sådär disigt. vid sådana tillfällen är jag redo att omedelbart packa mina väskor och bege mig neråt skåne för gott :=)

Nina sa...

Tänk att du kan få chorizo och pasta att se så lyxigt ut! Är grymt imponerad av dina matlagnings - och bakkonster! Riktigt avis på din inspiration och kreativitet när det gäller maten! Och tackar så mycket för att du delar med dig av det! :-)

Erika Skogly sa...

Jag vill också kunna säga morsning vinter, men det är liiite segdraget här i Norrland.

Filibabba sa...

Ser riktigt gott ut det där! :)

Anonym sa...

Sa sott att du lekte med vanten :)

Remsan sa...

Jag som först trodde det var en fin skulptur. Jag har också plockat av mig vantarna. Nu längtar jag efter att kunna ha bara jeans- eller skinnjacka på.

Helena S sa...

Vintern kan skita ner sig. Nu är det vår som gäller! Idag var det 13 grader i Kalmar. Nu vill jag ha på mig öppna skor! :-)