Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 19 mars 2011

Våren kom tillbaka

Snö igår och idag kom våren igen. Sol, klarblå himmel men fortfarande lite kalla vindar. På väg till stan i väntan på spårvagnen hittade jag dessa "videkissar". Vårtecken!!

Solglasögon på men halsduk och vantar mot kylan

Mamma och pappa var på besök i stan och vi mötte upp dem, syster och Ruben för en fika på Pour Bon. Blåbärsmuffins till mig.

Syster njuter av en Cappuccino och Ruben räknar sina pengar

Pappa tar stora bitar av daimbrownie

Mamma njuter av en kopp te

I kväll var tanken att vi skulle gått ut och käkat. Men efter personalfest igår och tidiga jobbtimmar idag var jag helt slut. Så vi bestämde oss för att stanna hemma och göra egna hamburgare istället. Eller... jag fick fixa "lull-lull" medan Johan stod för burgarna. Sen han fick en hamburgerpress i julklapp har det blivit hans uppgift. Kryddade dem med jalapenosalsa (typ), salt och peppar.

Jag gjorde en salsa med avocado, mango och salladslök. Tyvärr var inte mangon jättemogen så det blev inte så saftigt som jag tänkt. Men gott!

Ja, den där fotokursen förstår ni ju varför jag går. Suddiga bilder.... Det är det där med ljuset... Men burgaren var god. Taco-Friscobröd, sallad, tomat, rödlök, salsa och kryddiga burgare.

Vi insåg att vi borde hyrt en film. "Körslaget" och "Smartare än en femteklassare" var vad som erbjöds plus en hög med halvdåliga filmer och serier. Går nog o lägger mig tidigt ikväll.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt med vår! Här kom det nästan 15 cm snö i fredags så det är rena vinterlandskapet. Ingen vår i sikte än, men jag hoppas att solen gör underverk och låter alltihop smälta bort snart!

Gourmetmorsan Madeléne sa...

Det här vädret pendlar verkligen! Men det bästa är när den där vårsolen tittar fram och värmer... Härligt! Kram

Erika Skogly sa...

Videkissar! Det finns hopp om liv!

tina sa...

Videung såg jag i slutet på förra veckan och blev så glad. Äntligen vår liksom!

Linda sa...

Vilken blogg du har! Jag får ångest över att jag inte tar tillvara på livet som ni gör... En fråga, jag har oxå en såndär hamburgerpress men mina biffar blir verkligen inte så fina, hur gör han!!!???? :) Ha det gott o njut av magen! Kram