Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 24 mars 2011

Gino

I helgen gjorde vi Gino. Det är nog en av världens enklaste desserter. Tag de frukter som finns hemma. Kiwi, banan, färsk ananas och mango hade vi som skars ner i mindre bitar. Strö över kokos och hackad vit choklad. Gratinerar på 200 grader i ca 20 minuter eller tills chokladen smält och fått lite färg.Varm frukt, söt choklad och rostad kokos. En klick vaniljglass på toppen som smälter ner bland frukten. Supersmarrigt! Kanske ett tips inför helgen?! Har ni andra snabb-desset tips så får ni gärna tipsa om dem!
***

7 kommentarer:

Remsan sa...

Så enkelt och så ruggigt gott! Och dessutom en dessert jag tror alla gillar. Fasen har både en massa frukt och vit choklad hemma!
Ja, testa receptet från buffé var jättegott.

Fridas kök sa...

Gino är ju supergott! Jag brukar bara ha vit choklad, men kokos på verkar ju som en fin brytning. Lite exotisk touch. :-)

charlotta sa...

affrigado är min favvo-snabb-dessert! en kula vaniljglass (gärna hemmagjord) som man bara häller en espresso över. löjligt gott!

Hovkonditorn sa...

Gino är så gott och enkelt att laga :)

Cupcakesfluffan sa...

Gino är verkligen supergott :-)

karin sa...

Så jäkla gott och enkelt! :)

Torsk på Lax sa...

Åh, så enkelt, så gott. Gino är och förblir en favvo!
Kanske är lite sent med tips nu men jag är inne på samma spår som Charlotta- en kula sorbet med mousserade är gott och enkel!