Pajdeg:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Nyp ihop ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen.
Fyllning:
1/2 Zucchini
2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
8 stora skivor salami med mycket smak. Jag hade Ventriccina pikante
2 tomater
75 g getost
ev riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
oregano, salt och peppar
Skär zucchini och paprika i bitar. Bryn i smör i en stekpanna och tillsätt hackad vitlök mot slutet och låt den steka med hastigt. Lägg fräset i pajformen. Strimla salamin och lägg i. Skiva tomaterna och getosten och lägg ovanpå. Vispa ihop mjölk och ägg lätt tillsammans med kryddorna. Tänk på att salt lite eftersom osten och salamin är salt. Häll över äggstanningen och ev lite riven ost. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera med ruccola och balsamicocréme. Nä, salladen är inte smutsig. Det är svartpeppar.
Johan fäller ibland så himla roliga kommentarer. I dag när han satte sig vid bordet sa han (som vanligt när inte riktigt ser vad maten är) "och vad är det här nu då?!". "Jo", sa jag. "Det är en Getostpaj med salami". Och så rabblade jag upp allt som var i. "Vegetarisk då eller??". "Nä, det är ju salami i", sa jag. "Ja, men ingen kyckling eller så?! Inte så mycket salami så nästan vegetariskt". Eller hur?! Undrar om en vegetarian skulle tycka att det är vegetariskt?!:) Han är underbar min sambo!
Pajen var i allafall god och vi åt med god aptit båda två!
***
7 kommentarer:
åååh va gott!!
Paj äter jag alldeles för sällan, men gud så gott det är!
Kul med något annat än det vanliga Brie och salami!
Det är alltid gott med paj!
:-) Fina bilder.
Så underbart gott det ser ut! Jag är helt galen i getost! Måste provas! Kram Gourmetmorsan
Den här pajen har jag också sett inne hos Mor-Mias, och den låter ju hyvens! Kul att det är fler som har testat den, den får absolut hamna på nästa veckas matsedel!
Vilken god paj! Sparar receptet :)
Skicka en kommentar