Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 31 mars 2011

Chiliplanta

Jag har väl egentligen sådär gröna fingrar. Men jag gillar blommor och att odla. Ligger nog i generna. Ärtskotten jag odlade för ett tag sedan blev ju jättebra och goda. För ett tag sedan såg jag hos Picki att hon odlat Chili förra året. Då jag hade en chilifrukt i kylen sprättade jag upp den och torkade fröna på hushållspapper några dagar. Sen satte jag dem i jord. Nu har det gått en månad och så här ser det ut. Verkar ta lite tid men jag har tålamod. Kör inte med den där växthuseffekten som Picki gjorde utan rakt ner i den hårda jorden, vattna och solljus. Ett experiment!

Lovar att fortsätta uppdatera denna spännande resa!!
***

7 kommentarer:

Victoria sa...

Sv: Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Kul med något nytt ibland ;)

Mårtenssons kök sa...

Visst är önskan om en uteplats som störst nu vid denna tiden när man läser om hur folk börjar plantera för att sedan plantera ut... Tänk att få ha en kryddträdgård, härligt!

Åsa Holmström sa...

Men Sofie vilken härlig blogg du har!! Blir ju super sugen på allt gott du gör!! Bra med lite idéer när man har gjort alla rätter som kiddsen gillar tremiljonertvåhundraåttifem gånger!

//Åsa på Edling

Karin - Trattoria sa...

kul!

Pernilla sa...

det ska bli väldigt spännande att följa denna resa :) bra att du och charlotta odlar så vi har någonting till våran blivande catering-firma!

hoho, jag vet inte om mina dammsugare såg godare ut än delicatos men jag får nog lov att erkänna att de smakade bra mycket bättre än delicatos. och jag är inte alls partisk ;)

Erika Skogly sa...

Så spännande!

Torsk på Lax sa...

Det är kul att se alla spirande växter som fotas och läggs upp på bloggar nu!