400 g högrev
2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
400 g zucchini
2 msk smör
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter kalvbuljong
2 dl ätt crème fraiche
2 msk pesto
riven parmesanost
- Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kött och lök i smör i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Strimla paprikan och häll i grytan. Häll på buljongen och låt koka ca 60 min. Minst!!
- Tärna zucchini och låt koka med i ca 10 minuter. Tillsätt zucchinin och koka 10 min till.
- Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto. Låt koka upp.
- Toppa med resten av crème fraicheen blandat med riven parmesanost.
God och lita annorlunda smak med pesto. Johan tyckte att den kändes gräddig trots att det bara var lite creme fraiche i soppan. Köttet blev så mört efter lååångkoket så det föll isär. Min gryta stor nog och puttrade i ca 2 timmar.
***
9 kommentarer:
Låter som en himla god soppa :-)
soppa med pesto låter spännande! hittade något liknande fast veg. hos jamie oliver. då får jag dessutom en anledning att göra egen pesto igen :=)
Så värmande och gott det låter. Får jag testa en söndag när jag har mer tid över. :)
Åh så gott. Köttsoppa är en stor favorit. Jag håller med om foldrarna, de kommer alldeles för sällan.
det låter ju fantastiskt gott! vi älskar ju långkok här hemma och jag älskar pesto, så det kan inte bli annat än bra. jag snor det här receptet av dig ;)
nej, hu, pannkaka/plättar/våfflor är min värsta rätt, kan inte med det alls. men den där viatnemisiska Pho Bo eller vad den hette ska vi allt testa!
mmmm..gott
Åh hå hå, så gott! Alla långkok brukar bli så fantastiskt goda.
en här soppan låter riktigt god! Vi gör inte så ofta köttsoppa, men den här vill jag testa.
Så tjusig bukett du visar längre ner!
Trevlig helg
Soppan ser god ut, men jag måste erkänna att mina ögon drogs lite mer till porslinet, vad fin skål! Gillar verkligen färgen, själv har jag allting i vitt, vilket kan bli lite tråkigt ibland.
Skicka en kommentar