Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 1 mars 2011

Enkel vardagspasta med kräftstjärtar

I kväll testade jag Arlas nya smaksatta Gourmet Créme Fraiche med smak av Dill, vinäger och svartpeppar. Smaken är framtagen av Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh. En bra kombination tycker jag. Älskar dill och känns spontant bra som smaksättning till fisk och skaldjursrätter.

Jag valde att testa den till en pastarätt med kräftstjärtar. Blev supergott kan jag lova och dillsmaken var verkligen framträdande.

Kräftpasta med Dillsmak 2-3 pers
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk Arla Creme Fraiche Dill, Vinäger och Svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/4 rödlök
1 msk fiskfond
1 dl pastavatten

Hacka lök och vitlök fint. Bryn i smör så det blir mjukt. Häll på creme fraiche, fiskfond och pastavatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i kräftstjärtar före servering. Blanda såsen med nykokt pasta och servera direkt. Riv parmesan ovanpå.

Skar ner lite av mina numera välväxta Ärtskott i mindre bitar. Ringlade pumpakärnsolja över och serverade till pastan. För er som inte testat denna olja kan jag verkligen rekommendera den. Sååå smakrik, så nyttig och så god!! Kommer en vacker dag skänka den ett alldeles eget inlägg.

I morgon är jag ledig. Tänkte ta det lugnt och spendera lite tid i köket. Min underbara Morfar fyller 90 år (!!!) i helgen och tänkte ge honom lite ätliga presenter. Vi får väl se vad det kan bli...
***

5 kommentarer:

Remsan sa...

Pumpakärnsolja, det måste jag testa. Jag älskar nästan alla frön och sesamolja är en oljefavorit hos mig. Något känt märke eller är det delikatessbutik som gäller?

Mårtenssons kök sa...

Låter intressant den där oljan, det inlägget ser vi fram mot. Crème fraichen kanske man skull testa, vi som gillar fisk:)

Fridas kök sa...

Fräscht och gott! Ska kolla in den där crème fraichen.

Torsk på Lax sa...

Kul att du odlat egna skott, visst är det kul när det växer och enkelt är det också!

Malin sa...

Mums vad gott det här lät! :)