Ojojojoj....vilken marmelad!!! Är ju inte den som saftar och syltar så ofta men när jag hittade detta recept hos Gourmet Morsan kunde jag inte låda bli att testa. Och så enkelt det var!
1 kilo syltsocker
1 lime
1 vaniljstång
"Snoppa", tvätta och skiva jordgubbarna och lägg dem i en gryta.
Häll på socker, limeskal, limesaft och en på längden delad och urskrapad vaniljstång.
Koka alltsammans i 15-20 minuter. Skumma vid behov.
Häll upp i varma glasburkar.
Låt svalna.
Ät och njut!
6 kommentarer:
Mmm...ser mumsigt ut! Måste dofta underbart! :)
Alltid uppskattat med något hemgjort, när man går bort.
Prova att göra Bär i Rom. Väldigt enkelt det med. Kolla recept på min sida. :)
Mmm det dära måste prövas att göras. Som sagt jag e inte heller den som syltar och saftar. Men så enkelt det verkar. Tack för den fina kommentaren förresten.. Vi har liite fullt upp nu under semester´n. Då man ska ta de lugnt :)ha en härlig helg !!
det ser fantastiskt ut! jag har aldrig gjort sylt/marmelad själv, någonsin, mest för att jag har haft folk runtomkring mig som är väldigt duktiga på det där... nån gång ska jag ta mig i kragen och göra det själv! :)
hoppas du har en fin sista dag på jobbet innan du går på semester :)
Vilken spännande marmelad! Doften och smkaen måste vara jättegod! Och kardemumma skorpor och ost till,mmmm!
Hoppas ni får en underbar semester!
Ååh vad gott!
Ååh vad gott!
Skicka en kommentar