Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 24 juli 2010

Sommarstaden har mycket att erbjuda....

Gothia Cup invaderar stan. Pink fyller Ullevi. Plus alla andra sommargäster som flanerar på stan när det är fint väder. I går trotsade vi allt och gick på Bio. Såg Inceptions, ny film med bla. Leonardo di Caprio. Kan jag verkligen rekommendera. Lite konstig men riktigt bra!

Efteråt gick vi till På Hörnet, som ligger just på hörnet av Magasinsgatan och Vallgatan. De hade lite speciell meny med mycket tapasliknande smårätter. Eller kunde man beställa en tallrik med blandade smårätter: Gottegris eller den lite större Gottegris de Luxe. De hade även en färdig trerättersmeny samt en sommarmeny med fyra olika rätter. Vi valde från den senaste men starade med fyra tapasrätter. Tryffelpecorino, serranoskinka, gratinerad getost och en annan ost som jag inte kan komma på. Till varmrätt åt Johan Chorizo (riktig köttig) med potatis och hemmagjort senapssås. Jag åt en pasta med bacon, ärtor och röd selleri. Typ Carbonara. Riktigt gott!!

Jo, här var vi ju egenligen väldigt mätta men svårt att säga nej till dessert som vi såg fanns med bland smårätterna. Johan åt Creme Bruleé och jag åt en Italiensk äggkaka med jordgubbar och italiensk chokladglass med apelsinsmak. Ojojoj....sen var vi mätta!!

Fantastiskt trevlig ställe lite ifrån turiststråken men ändå i centrum. Personalen var mycket trevlig och maten och menyn var spännande. Kan verkligen rekomendera! Dock skulle de ha semesterstängt nu ett par veckor...

2 kommentarer:

Remsan sa...

Jag hade gärna gått och sett Pink, men tyvärr blir det inte alltid som man vill. Har ett par vänner som var där och tyckte hon var fantastiskt.

Helena S sa...

Jag ska lägga den där restaurangen På Hörnet på minnet tills nästa gång jag besöker din fina stad. (Attans, var ju precis där) Och så ska jag försöka komma iväg och se Inception också, det är någon här hemma som tjatar om den. Men först blir det nog Knight and Day med Tompa! :-)