Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 7 juli 2010

Sommarstaden Göteborg

Göteborg är en fantastisk sommarstad. Lagom storstad, nära havet och väldigt vacker. Det finns många små smultronställen man gärna vill besöka och det lär dröja många år innan jag är färdig med den här stan.

De senast två dagarna har jag varit ute på stan och upplevt sommargöteborg. I måndags var jag och några kompisar på Lotta på Liseberg. Glitter, glamour och discotema. Diggiloogänget var där och sjöng, dansade och sjöng allsång. Massor av folk i publiken. Som vanligt. Någon gång ska minsann jag lyckas få en sittplats nära scenen.

Innan vi gick till Liseberg käkade vi på Angelos. Inte så längesen vi var där. Även denna gången blev det pasta. Pappardelle med karljohansvamp, parmaskinka och massor av parmesan. Gott!
I går var jag på stan igen och käkade med en kompis som jag inte träffat på länge. Vi möttes upp vid den klassiska mötesplatsen: Kopparmärran. Vi hamnade på BeeBar inte långt därifrån. Fortfarande en strimma sol på uteserveringen. Menyn var intressant med mycket gott med roliga och personliga beskrivningar. Även denna kvällen blev det pasta: Pasta Mediterrané med vitt vin, tomater, musslor, räkor och parmesan. Snäppet godare än Angelos, faktiskt. Ett glas Rosé till det. Sommar!

Mycket folk på restaurangerna runt Avenyn. Efter maten bestämde vi oss för att hitta ett café med gott kaffe. Men de vi ville gå till, som ligger en bit från Avenyn, hade stängt för dagen. Hamnade tillstut på Café Vanilj, som även är ett litet litet hotell mitt i stan. Väldigt mysigt, men nästan folktomt. Ja, Avenyn är en riktig turistfälla! Kaffe och en liten kaka blev det innan vi åkte hem.

Tvåochenhalv arbetsdag kvar till semester...

2 kommentarer:

charlotta sa...

låter som att du har haft två grymma kvällar! vi var på danilo igår (vid bergakungen) och lapade sol på uteserveringen där, mycket trevligt det med!

Håkan och Anki sa...

Sv: Tack för gratulationerna! Ser ut som att du haft några härliga kvällar i Gborg, blir lite avis på allt som finns att göra i en storstad...