Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 19 juli 2010

Hemma igen...

...från en bilsemester i våra grannländer Danmark och Tyskland. Underbara dagar med blandat väder. Det ösregnade när vi gav oss av med Färjan från Göteborg till Fredrikshavn. Övergick till molnigt när vi körde i land i Danmark. Vi stannade i Aalborg och käkade senlunch. Hittade en mysig vinkällare och åt klassisk dansk mat, såklart. Johan slog till på Fiskfilé med Pommes och Remouladesås. Jag tog klassisk Stjerneskud som består av panerad fiskfilé, rökt lax, räkor, ägg, rom mm. Riktigt gott!! (se bild nedan) Aalborg som stad var väldigt mysigt det lilla vi såg. Många mysiga affärer, restauranger, gågator och torg.

Vi körde vidare mot danska östkusten. Siktet på Hanstholm, men verkade inte kul så vi hamnade i Klitmöller istället. När jag googlade på det så ska det vara Danmarks Hawaii. Kan nog hålla med. Underbara stränder och grymma vågor!! Inget badväder men väl en tur på stranden i solnedgången. Fantastisk kust med många fina sommarhus.


Kall förstanatt i tältet med ett par tjattrande tjejer i tältet brevid. Lite halvtaskig sömn med andra ord. Packade ihop och körde vidare. Korsade landet igen och lunchade i Århus. Ännu en mysig dansk stad. Tydligen näst största efter Köpenhamn.

Härlig restauranggata längs kanalen där vi åt lunch. Solen gassade. Det blev en sallad för mig och Johan åt en kycklingsmörgås på stenugnsbakat bröd. Smaskigt!!
Andra natten bodde vi på en camping utanför Esbjerg. En stormig natt, och vi trodde att tältet skulle blåsa iväg. Visst är det charmigt att sova i tält?!:)
Vi fortsatte turen söderut längs danska östkusten. Strax söder om Esbjerg låg det massor av fina stora villor längs havet. Vi stannade till vid "Männen vid havet". Fyra enormt stora gubbar som står och blickar ut över havet. Vi körde vidare genom bla Ribe som är Danmarks älsta stad. 1300 år gammal. Är det gammalt?!

Fortsättning följer med dagarna i Tyskland.....

4 kommentarer:

Nina Sommar sa...

Ni ser ut att ha haft det härligt. Tallriken ser fantastiskt fräsch ut. (Jag skulle aldrig campat dock, är alldeles för bekväm nu för tiden...) /Nina

vanilla sky sa...

Ser ut som ni haft en bra Danmarkssemester :) Vi brukar åka varje år, men i år fick vi inte tid med bröllopet och allt... Men nästa år!

Anonym sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det i Danmark! Var själv i både Esbjerg och Ribe förra sommaren och det var supermysigt! :-)

Johanna sa...

Ååh lät ju hur superskönt som helst! Ser väldigt gott ut.. Ha de så bra !