I går blev det brödbak. Blev ett saftigt och gott morotsbröd som jag hittade på denna härliga blogg. Lika bra att göra två bröd på en gång...
50 g jäst
6 dl vatten
3 tsk salt
2 finrivna morötter
2 dl solrosfrön
2 dl grovt rågmjöl
ca 13 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vatten. Tillsätt solrosfrön, salt och morot. Arbeta in rågmjölet och så mycket av vetmjölet så degen släpper kanterna i bunken. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma till två limpor och lägg dem i smorda brödformar. Jäs ytterligare en halvtimme. Grädda i 25-30 minuter på 225 grader.
2 kommentarer:
Just det här brödreceptet skrev jag ut igår och hade tänkt baka idag, men så blev det Ikea efter jobbet istället. Men jag är sugen på att baka de här bröden snarast!
Hur många bröd blir det till detta recept?
Skicka en kommentar