Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 1 maj 2010

Ingen Valborgsfylla här inte...

Nää....Valborg blev lugnt. Både jag och Johan jobbade heldag. Varför får vissa jobba halvdag och andra inte? Jag tog en långlöptur. 13 km. Väääldigt segt! Åttan baklänges är inte att leka med. Regnade lite på slutet. Vid badplatsen vid Härlanda tjärn var det fullt ös med korvgrillning, lottförsäljning och hoppborg. Lite konstig och otroligt hurtig känsla att springa genom det. Men jag var faktiskt inte ensam i motionsspåret denna kväll. Förvånande! Men vad är Valborg egentligen?! Studenternas och ungdomarnas fyllehelg? Hade det varit annat väder kunde man ju haft energi till att hitta på något. Kanske...

Orkade inte laga mat så blev hämtpizza. Från pizzerian i grannhuset. De har ju hemkörning men aldrig vågat testa:). Har så dålig fantasi så det blev det vanliga. Iskender. Färska tomater, färsk paprika, kebabkött, vitlökssås och fetaost. Smaskens! Tog en öl också. Bara en. Vuxenpoäng! Såg två filmer i rad på TV. Charlotte Gray och Mamma Pappa Barn. Två helt olika filmen minsann...

Idag vaknade jag hyfsat tidigt. Kunde inte sova. Passade på att tvätta, ta en morgonpromenad och handla lite frukost på vägen hem. Hittade en ny Yoghurt från Hjordnära/Skånemejerier. Ekologisk Yoghurt från Hjordnäramejeriet i Hjo. Lokalpatriot som jag är måste jag testa alla produkter som jag hittar som är märkta med Skånemejeriers logga. Vanilj och Björnbär var smaken på denna. Finns fler smaker att testa. Äter ju gröt alla andra dagar i veckan så då tycker jag det är gott med en lyxig yoghurt på helgen. Köpte även Finax Branmusli med Jordgubbar. Hembakat bröd med ost, skinka, grönsaker, färskost mm. Bra start på dagen.

Inga planer för denna dagen heller. Åkte till Bengans på Stigberget och shoppade lite skivor. Johan köpte Johnissis nya. Jag köpte tre gamla skivor: Fläskkvartetten med gästartister, Fever Ray och System of a Down. Härlig blandning!!! 59 och 89:- styck!! Gillar!!
1:a Maj-Demonstrationerna var i full gång och det blev promenad från Järntorget genom Haga och Avenyn till stan. Jag demonstrerade inte, men kul att tittade på dem som gjorde det.
På vägen hem stannade vi på Le Pain Francais i Olskroken. Senlunch. Johan åt en skaldjurssallad och jag åt en baguette med kyckling, bacon och majjo. En stor kanna med presskaffe som vi delade på. Mitt nya favvocafé. Nu har de även öppnat i Café Vallgatans lokaler på Vallgatan mitt i stan. Visst finns det många caféer i stan men har ingen favorit som har god cafémat.
Promenad från Olskroken och handlade lite för kvällen på ICA. När vi kom ut sken solen från klarblå himmer. Just som vi skulle gå in. Typiskt!! Blir en lugn hemmakväll ikväll med fläskfilé och stor påse smågodis:).

1 kommentar:

Mårtenssons kök sa...

Lugn Valborg här oxå, känns som att den helgen tillhör ungdomen...