I går testade jag ett recept från senaste numret av Laga Lätt (nr 5 2010). Blev supersmaskigt! Här kommer receptet på mitt sätt!:)
4 Kycklingfileér (jag hade 2 till 2 portioner men lika mycket av allt annat)
2 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
ca 0,5 kruka Timjan
1 kruka persilja (jag använde fryst hackad)
1/2 hönsbuljongtärning
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
olivolja
250g körsbärstomater (hade blandade Vikentomater)
flingsalt
1 pkt gnocci
Ruccola
citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfileérna i en ugnssäker form. Häll över vatten och creme fraiche.
Hacka timjan och persilja och strö över kycklingen. Smula över buljonen och peppra. Skala, krossa och hacka vitlöken och strö över. Ringla olja över.
Skölj och halvera tomaterna och lägg i en anna form. Ringla över olja och strö över flingsalt.
Baka kyckling och tomat mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Låt kycklingen svalna och riv den därefter i bitar. Spara såsen.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda Gnocchi, kyckling och sås i en stekpanna. Låt koka ihop i ca två minuter.
Servera med ruccola och rostade tomater.
Supersmaskigt!!
3 kommentarer:
gnocci är typiskt en såndär sak jag tänker att jag ska äta/laga någon gång i framtiden, men som aldrig blir av. måste ta tag i den där borde-laga-listan snart... det ser väldigt gott ut, hur som helst!
Ser verkligen supersmaskigt ut! Men jag är som Charlotta, det blir aldrig av att jag lagar gnocci. Varför vet jag inte.
Åh så gott. Ser verkligen jättefräsch ut :).
Skicka en kommentar