Järparna gick bus-snabbt att slänga ihop. Lite vardagsfusk med färdig tomatsås och vardagslyx med lammfärs istället för bland- eller nötfärs. Fetaost och lammfärs är en fin kombo så därför smula gärna ner lite i salladen eller direkt på järparna i pannan vid servering. Servera tillsammans med ris, matvete eller annat gryn.
Lammjärpar med Tomatsås 4 port
500 g lammfärs
1 ägg
salt och peppar
1 msk hackad färsk timjan
1 riven vitlöksklyfta
2 msk pasta av soltorkad tomat eller 4 st hackade soltorkade tomater
3 dl färdig tomatsås
- Blanda färs med ägg, timjan, vitlök, soltorkad tomat samt salt och peppar. Forma till järpar och bryn dem i olja runtom.
- Häll över tomatsåsen och låt järparna puttra i några minuter. Rulla dem i såsen ett par gånger.
- Servera med matvete och sallad.
5 kommentarer:
Allt typer av färsbiff i en tomatsås är bland det bästa man kan äta:)
Vi brukar göra bullar i tomatsås med pasta till, är ju så fasligt gott! KRAM!
Mer färs i tomatsås åt folket! Kul med lamm :)
jag tänker bara på skolmatsalen när jag hör ordet järpar. jägarjärpar, torparjärpar, oxjärpar, färsjärpar. minst en gång i veckan var det någon slags järp. olika namn men samma maträtt.
men dina järpar verkar helt klart bättre! tror inte det var så mycket lamm i skoljärparna... eller kött överhuvudtaget ;)
Matmagasinet är en av de mattidningar som vi tycker är mest användbar och matnyttig. Kanske inte så mycket glättiga reportage (och de är trevliga dom också men det finns det i så många andra mattidningar) men väldigt många bra vardagsrecept!
Skicka en kommentar