Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 19 januari 2014

Fruktig Currygratäng

Då var ännu en helg snart slut. Vi har haft ännu en lugn och skön helg med mycket sömn (ja, vår son har fått sin fars sömngener), träning (trotsade snö och blåst och tog en löptur), god mat, lite shopping, biopremiär för lilleman (matinéfilm 40 minuter Alfons Åberg) och faktiskt avverkat en film - "Jakten" med bla Mads Mikkelsen. Den var väldigt bra men lite underligt slut.

Vi håller ju fortfarande på att laga mat från Linas Matkasse. Vi har en rätt kvar som vi ska laga i veckan. Ska försöka ge er en sammanfattning om vad jag tycker om det där med kasse. Tänkte även dela med mig av de recept jag gillat lite extra.

Idag bjuder jag er på ett recept på något jag lagade för längesedan. En gratäng med köttfärs (blandfärs eller lammfärs), potatis och smaksättning från Arla´s färskost med smak av fruktig curry. Ibland tycker jag det är bra att ta till färdiga smaksättningar för annars är det så lätt att man hamnar i sina egna smaksättningar jämt. Receptet kommer från Arla.


Fruktig Currygratäng
500g lammfärs (eller blandfärs)
1 gul lök
smör
1 konserverade körsbärstomater
200 g Arla  färskost fruktig curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g kokt skivad potatis
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Skala och hacka löken. Fräs färs och lök i smör. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt och peppar. 
  • Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Servera med sallad eller kokta grönsaker.



4 kommentarer:

Erika sa...

När den här färskosten kom ut i butik köpte jag den direkt och gillade den jättemycket! Perfekt att dippa grönsaker i, som tillbehör till t.ex. grillad kyckling och så vidare. Ditt recept verkar grymt gott! Jag älskar lammfärs! Kram!

Sara på Vardag.nu sa...

Jag har inte testat den där än, men har tänkt göra det varje gång jag ser Louise göra den på tv-reklamen ;) Ser ju jättegott ut med färsen, potatisen och D
Sen lite krämigt, kryddigt och sött från färskoströra. Jo, jag måste nog testa!

Kim sa...

De däringa färkostarna från Arla har jag helt missat! Men det låter ju som perfekt mat för matlådan det - och det är bonus och guldstjärna i min bok!

Malin`s Diner sa...

Mmm, har testat osten och gillade den. Har även sett receptet och blivit sugen, dock med nötfärs eller blandfärs. Nu blev jag hungrig... För att inte tala om när jag såg din Gino, mmmm. Älskar stora bitar vit choklad. Gott!

Kram kram