Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 10 oktober 2013

Pulled Chicken Teriyaki

Det är väl ingen som har lyckats undgå ett recept på Pulled Pork eller Pulled Beef nuförtiden. Men Pulled Chicken var nytt för mig. Receptet hittade jag hos Bambi och var tvungen att testa. Förutom marinering så tar det inte lika lång tid att laga Pulles Chicken som Pulled Pork eller Beef. Enligt detta receptet gjorde man kycklingen i ugnen men min kollega tipsade att man även kan koka kycklingfiléer och därefter "dra" kycklingen och marinera den.

Marinaden var otroligt god och smakrik. Vi åt kycklingen tillsammans med basmatiris, brysselkål och kokta morötter. Skulle kunna tänka mig att göra en god smörgås med denna saftiga och goda kyckling. Eller bara tillsammans med sallad. Ja, för jag kommer absolut göra denna rätt igen.

Brysselkål...mmm....så gott!

Pulled Chicken Teriyaki
900 g kycklingfilé
1 1/2 dl kinesisk soya
4 msk vitvinsvinäger
3/4 dl brunfarin
4 msk honung
1 rejäl bit ingefära
3 klyftor vitlök
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2-1 dl vatten
1-1 1/2 msk majsstärkelse
 
  • Blanda i hop soya, vinäger, brunfarin, honung, svartpeppar, riven ingefära och riven vitlök i en bunke. Marinera kycklingen i marinaden några timmar men helst under natten.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnsform (spara marinaden). Tillsätt 2-4 msk vatten i ugnsformen. Grädda kycklingen i 30 minuter.
  • Ta ut kycklingen ur ugnen och låt svalna en aning. Dra isär kycklingfiléerna till bitar med hjälp av två gafflar.
  • Blanda ihop vatten och maizena i en kastrull. Hetta upp. Häll ner marinaden och låt puttra upp till såsen har den konsistens du vill ha, tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda ner kycklingen i såsen och servera.

Då var det helg igen! I morgon är det personalfest med tema Oktoberfest. Men det viktigaste för många verkar vara någon fotbollsmatch. Självklart har det kollats upp att det kommer att finnas någon form av TV som visar matchen av grabbarna på jobbet. Ja, jag kommer nog vara lite överallt och hålla koll både på matchen och festen:).

Trevlig helg!

9 kommentarer:

Martina sa...

Mmm, gott. Gjorde också pulled chicken för några dagar sedan men körde efter pulled pork receptet fast mindre antal timmar då förstås, mycket gott! Trevlig helg!

Sara på Vardag.nu sa...

Hm, inte lika lång tid som porken alls. Smart!

MÅ Gott sa...

Jag har aldrig hört om dragen kyckling, men å andra sidan är ju pulled pork så populärt så det är inte konstigt att det poppar upp nya idéer från den. :)

Remsan sa...

Ännu ett recpt jag måste testa!

Moma sa...

MUMS!

Anonym sa...

Låter supergott, måste provas snart!

Lotta sa...

Verkar jättegott och fräscht! Det ska jag nog prova framöver. Ska bli spännande att se när det första vegetariska "pulled-receptet" kommer. Pulled Quorn kanske :-)

Hoppas du har hämtat dig från festandet nu när det är måndag och allt. Helgen var ju fantastisk!

Kram!

Kim sa...

Men SMART! Speciellt för mig som ibland har noll planeringsförmåga. Gott med teryaki istället för alla "vanliga" bbq-varianter.
Men att jag inte såg detta inlägg innan helgen, får då hade kunnat få låna min Oktoberfest-klänning ju!

Mårtenssons kök sa...

Teryakisås, mmm. Bra recept som vi sparar, perfekt när det ska gå undan!