Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 25 april 2013

Smått och gott hela helgen lång

Ja, nu börjar jag hämta mig efter helgen. Lagom till en ny helg. En sådan helg som förra lever man länge på. Så mycket god mat och så många trevliga människor. Ja, ni som följer allas våra bloggar kanske börjar bli trötta på oss och vår förbaskade blogghelg. Ni kanske till och med kan utantill vad vi åt, vart vi gick och vem som åt vad. Men jag kör en resumé jag också men jag börjar bakifrån.

Lotta var sugen på att gå och sjunga kareoke eller dansa på avenyn men det var inte många andra som var det. Matkoma hade de flesta hamnat i. Några gick hem och några av oss gick till Post-hotellet för att ta en sista drink

Kim, Emmy och jag i dimman
 Anledningen till matkoman var middagen på Hello Monkey. Jag har varit där ett par gånger förut men denna gången var nog den bästa. Så fantastiskt gott att jag bönar och ber att ni ska gå din när ni har möjlighet. Så fräsch och god mat med så mycket smaker och kombinationer så man blir helt vimmelkantig. Vi hade förbeställt deras meny Monkey Combo. Först Sashimi med Big eye tuna, Salmalax och Hamach. Därefter dukades det in Dim Sum i alla dess former och smaker - ångkokta och friterade. Kika in på deras hemsida för att läskas.

Sashimi på Hello Monkey

Före middagen möttes vi upp på Dorsia och drack fantastiskt goda drinkar i en cool miljö. Skulle kunna tänka mig att spendera en natt på deras hotell. Lokalen är inredd i lila och rosa, sammet, plysch, blommor, kristallkronor.... En massa piffigt lull lull. Personalen hade finare kläder än jag har när jag går på finaste festen och servicen var på topp! Ja, som ni kanske förstår var priserna därefter...


Dorsia

God och dyr drink

Vi hade ju enorm tur med vädret under hela helgen. Efter Matvandringen med Njutningsfrämjandet på eftermiddagen läskade vi oss med dryck på Linnéterassen och en vegetarisk tallrik på En Deli Haga på Haga nygata. 

Vegetarisk lunch på En Deli Haga

Ebbot Ale på Linnéterassen

Innan magdansösen dansade in på Chateau Beirut på fredagskvällen hade vi satt i oss 12 kalla och varma Meze. Hummos, Tabbouleh, Tonfiskröra, Vindolmar, Libabröd, Falafel, Spenatpiroger....Många små rätter gör en väldigt mätt!

Meze på Chateau Beirut

Mousserande vin med Kanellikör - ingen drink jag rekommenderar till maten, inte Emmy heller tror jag...


Hela denna helg fylld av smårätter och diverse drycker inleddes hos Kim med mingel, skumpa och snacks. Tack alla fina människor än en gång för en fantastisk helg!


Lotta, Emmy, Pernilla och Charlotta med handen djupt i chipsskålen

Rebecka var skakig efter mötet med Håkan Hellström

En annan Håkan trivs bland tjejerna:)

8 kommentarer:

Beata sa...

Strålande sammanfattning! Alla måste bli så avundsjuka på vår bästa helg ;-)

Lotta sa...

Jag tröttnar aldrig i alla fall :-) Nu blev jag förflyttad till förra helgen igen och smilbanden gick uppåt. Underbart att kunna leva på såna här upplevelser länge, länge.

Ha en riktigt härlig helg, nu när du har återhämtat dig och allt :-)

Kram!

Mårtenssons kök sa...

Nej tröttnar gör vi verkligen inte, det är lika roligt att läsa allas inlägg om vår härliga helg! Så mycket gott och så många underbara människor, det kan ju inte bli annat än superduperkul!!!
Och trivdes i tjejsällskapet gjorde maken absolut, men vad frugan sysslar med kan man ju undra över... sjunger opera?

En glad helg till dej,
kram

Millas Hälsoblogg sa...

Roligt att läsa ska lägga ställena på minnet tills jag åker till Göteborg nästa gång:)
Ha det gott

Unknown sa...

Ja, ni har haft fantastisk helg! Håller med att många är avundsjuka! ;)
Ha en toppen lördag!
Kram kram
//Lana

Amy's piece of cake sa...

Underbart, underbart :) Tack för allt ni gjorde, kram!

Remsan sa...

Det är bara kul att se allas bilder från helgen. Det var verkligen en fantstiskt rolig helg. Och god! Jisses, så mycket gott vi åt och drack. Mysig första bilden är på dig, mig och Kim. Vi ser ut att vara i ett härligt skimmer.
Tack för att ni fixade så vi kunder komma till er och hälsa på. Så får vi se vart vi dejtar nästa gånag. Kramm.

Matarkivet sa...

Så himla bra vi hade det!! :) Och konstigt nog tröttnar jag inte på att läsa om helgen hundra gånger, det är bara som att man upplever det igen! :)

Kram