Syltbollar
ca 20 st
125 g mjukt smör
3 msk socker
1/2 ägg
2,5 dl potatismjöl
hallonsylt eller annan god sylt
- Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg och potatismjöl. Rör ihop till en deg.
- Rulla små bollar och lägg i formar eller direkt på en plåt. Gör en liten fördjupning med fingret i varje. Fyll med sylt.
- Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.
7 kommentarer:
De ser goda ut, även om syltgrottor också är gott :)
sådana kakor brukade din farmor baka fast hon var sparsam så hon bakade utan formar. fortsätt njut med din lilla fam
ja, de såg lite bleka ut, men de såg goda ut också! och man måste ju testa nya saker ibland också så man inte går miste om nåt :)
idag kändes det ju riktigt okej trots snöbrist, när solen skiner så känns det ju nästan som vår!
Tänk positivt, det är ju ett bra recept för de som är glutenallergiker i alla fall.
Glömmer aldrig när både Berra och jag köpt hem marmelad, så vi hade så mycket hemma. Föreslog då för Lowe att vi kunde göra syltgrottor fast med marmelad. Han tyckte jag var helkonstig. Säger ju sig självt, man kan inte baka syltgrottor med marmelad i...
Synd bara att de flyter ut på plåten och ser ut som stekta ägg, men det kanske funkar bättre i form.
Ja flyter ut och ser misslyckade ut. Inte ngt bra recept.
Skicka en kommentar