Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 8 januari 2012

Bulgur med kyckling och fetaost

Nu har jag sagt upp alla prenumerationer på mattidningar ett tag. Fick en hel hög med mattidningar av min snälla kollega Ida som jag bläddrar och inspireras av. Sen läser jag ju en hel uppsjö av matbloggar dagligen som ger mig otroligt mycket inspiration. Har upptäckt att jag utnyttjar mina prenumerationer alldeles för lite så nu blir det ett kort uppehåll.

Från förra årets sista nummer av Laga Lätt (12/11) hittade jag detta recept. Ett recept som gick under "Extra Lättlagat". Perfekt! Och inte så många ingredienser. Den enda besvikelsen var de frysta ratatouillegrönsakerna som jag inte blev så imponerad av. Hade gärna lagt några minuter på att hacka lite färska grönsaker, fräsa på och blanda i. Både billigare och godare.

Bulgur med kyckling och fetaost
2 dl bulgur
1 hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 påse frysta ratatouillegrönsaker (tex Findus Green deli 400g)
1 dl oliver
50 g ruccola
500 g kycklingfilé
1 pkt fetaost (150g)
salt och peppar
  • Koka bulgur med buljongtärning enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Finhacka vitlök. Stek vitlök och ratatouillegrönsaker i olivolja i några minuter. Sänk värmen efter halva tiden.
  • Blanda grönsaker, bulgur, oliver och ruccola. 
  • Strimla och stek kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på salladen. Smula över fetaosten.
Fräsch och god ljummen sallad
Haft en otroligt produktiv dag i dag. Är det typiskt söndag? Oliver gav oss en skön sovmorgon. Åkte på en trevlig radhusvisning. Sen tog jag och Johan vars en löptur. Varvat med skidor på TV och turer till tvättstugan. Har även städat undan det lilla julpynt vi haft. Nu blir det hämtpizza!

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ja de där mattidningarna är vi periodare på, vi med. Har gjort samma upptäckt som du att vi egentligen använder dom alldeles för lite. Man kan ju faktiskt lägga pengarna på en ny kokbok lite då och då istället. Och tant-tidningar ska man inte förakta vad gäller matinspiration:) Sen flödar det ju av kanonrecept på alla bloggar, i morgon ska vi nyttja din sida o kocka firrebullarna!

Remsan sa...

Det ser väldigt gott ut i alla fall! Men jag kan tänka mig att just ratatoulliegrönsaker blir så där frysta, de som ingår blir säkert lite blöta efter upptining.
Ja, mattidningar har jag gett upp att prenumerera på. Hinner aldrig läsa dem. Jag köper lösnummer.
Vi har också städat ut julen, bara lite stjärnor kvar i fönstrena. Ut och springa borde jag också. Vi satt idag och kikade på loppen som kommer vara under 2012.

Kim sa...

Man vill ju så gärna läsa alla tidningar (mat- eller inte) men som du säger så hinner man ju inte riktigt med.
Och sen så finns det ju så mycket rolig mat på alla bloggar, som ger så mycket mer än text och bild.

Lotta - Två små kök sa...

Impad av hur mycket du hinner med! Både på bloggen och i övrigt :-)
Kom på att jag stressläste senaste Allt om Mat och egentligen inte hittade något som lockade mig och tänkte att det nog är dags att lägga ner den prenumerationen. Är det som att svära i kyrkan?

I samma veva har jag beställt en prenumeration på Laga Lätt alldeles nyss :-) Vi får se vad jag tycker om den.

Ha en fin vardagsvecka med avundsvärd frukost!

Matarkivet sa...

Mums vad gott!! Bulgur behöver jag äta mer av så detta är perfekt inspiration!